Els jocs de rols i el Warhammer se citaran aquest mes a Mollerussa

El torneig arriba a la seva 3a edició i comptarà amb les Jornades Lúdiques amb més de 200 jocs
Imatge de la primera edició del festival ©AjMollerussa
photo_camera Imatge de la primera edició del festival ©AjMollerussa

Mollerussa acollirà el tercer Gran Torneig de Warhammer 40.000, un popular joc d'estratègia amb miniatures, els dies 26, 27 i 28 d’abril. El Pavelló Pla d’Urgell rebrà 54 equips i 324 jugadors de diversos indrets com Madrid, Andalusia, Mallorca, València, País Basc i Andorra, un centenar més que en la passada edició.

Les instal·lacions mollerussenques són un dels motius que ha atret a l’Associació Lleidatana de Jocs Alternatius (ALEA) per dur a terme el festival a la capital del Pla, tal com han explicat els organitzadors Antoni Pérez i Sandra Bartolín.

Es tracta del torneig més gran de Catalunya i el segon a tot l'Estat

Amb una vintena de voluntaris, des d'ALEA treballaran l'ambientació immersivament per garantir una experiència de qualitat. Les partides, que puntuen al rànquing internacional, seran retransmeses en directe pel canal de Twitch de Despliegue Rápido.

Les Jornades Lúdiques en les quals hi ha inclòs el torneig oferiran l'oportunitat de jugar a més de 200 jocs de taula i rol com el Pandemic o el Catan i altres de més desconegudes de temàtiques com la ciència-ficció o l'època medieval. A més, les botigues del sector relacionades amb el modelisme i les miniatures mostraran prototips de jocs inèdits i faran demostracions de productes.

L’esdeveniment està organitzat per ALEA i l’Ajuntament de Mollerussa. A banda del Pavelló Pla d'Urgell, també s'habilitarà el del 125è aniversari per a restauració i pernoctació.

El joc Warhammer 40.000, creat el 1987, gaudeix d'una gran comunitat de seguidors a nivell mundial. Aquest joc de miniatures d'estratègia, que requereix muntar i pintar les figures, va veure créixer la seva popularitat durant la pandèmia, convertint-se en un hobby molt integrat.