El Palau d’Anglesola, centre d'un debat sobre el present i el futur del català

Cartell: LA MIRA.

El proper dissabte 28 de maig el Palau d’Anglesola serà “El Palau de la Llengua.

Durant tot el dia, des de les 11 del matí i fins a dos quarts de 8 del vespre, l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, amb el suport de LA MIRA, organitza diversos debats al voltant de la llengua catalana des de tots els punts de vista: una radiografia de l’estat actual de la llengua, el català aplicat a la tecnologia, el català a l’ensenyament, el català als mitjans i l’ús del català a les xarxes socials i entre els joves.

L’objectiu d’aquesta jornada respon a la voluntat de poder crear una gran anàlisi i relat al voltant de la situació del català del present, així com el català del futur. Per dur-ho a terme, s’han convidat a El Palau de la Llengua estudiosos, experts, professionals, influenciadors de tot el país i de totes les edats que compartiran les seves opinions i experiències.

“Si fem aquest acte és perquè creiem que com a país hem de parlar de i sobre la llengua. Cara a cara i sense embuts. Però, també, perquè des de qualsevol poble o ciutat de Catalunya tenim una responsabilitat”, afirma l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells.

Un total de cinc taules rodones conformen el programa que servirà per posar en el centre del debat públic les debilitats i fortaleses de la llengua i del seu ús social. Alhora, generarà nous punts de reflexió o anàlisi amb professionals.

El programa de la jornada es pot consultar en aquest enllaç.