El Palau d'Anglesola, primer poble amb Passaport Edunauta de Ponent

Foto: Ajuntament del Palau d'Anglesola.

El Palau d'Anglesola s'ha sumat al projecte Passaport Edunauta, una eina que vol afavorir la participació de tots els infants del municipi a les activitats que es programen.

El Palau d'Anglesola és un poble ric en teixit associatiu i això afavoreix un calendari d'esdeveniments al llarg de l'any. L'objectiu del Passaport és reconèixer els aprenentatges que hi ha en moltes de les activitats obertes que es programen i facilitar la participació del màxim d'infants i famílies.

Des de l'escola Arnau Berenguer s'ha repartit un llibretó-passaport a tots els infants de 3 a 12 anys. També n'hi ha de disponibles a la Biblioteca Josep Pont i Gol. Aquest passaport es pot segellar participant en les "Activitats Edunautes", és a dir, en les activitats que entrin en aquesta filosofia d'educació oberta, més enllà de l'aula escolar.

El Passaport Edunauta es basa en una metodologia innovadora i internacionalment reconeguda, els passaports d'aprenentatge (learning passaports), que són eines que catalitzen i connecten tota la potència educativa d'un territori envers l'equitat.

A Catalunya porta la iniciativa la xarxa Educació 360, en la qual participa el Palau d'Anglesola, amb el suport de la Fundació Jaume Bofill. El Passaport va engegar el curs 2020/21. En aquesta segona edició s'hi ha sumat el Palau d'Anglesola formant part, així, dels 26 territoris que prioritzen l'equitat educativa, que arriben a 9.000 infants.

Es farà un tast d'aquest recurs durant el darrer trimestre de curs i, si l'experiència és positiva, al setembre es repartirà un nou Passaport i s'implicarà més entitats del municipi al projecte. L'ajuntament afirma que la voluntat és ampliar el catàleg d'activitats, que sigui divers i tingui valor i qualitat.

De moment, durant la Setmana Santa, es podrà segellar a les tardes de jocs que organitza la Biblioteca Pública. També a les nombroses activitats previstes per Sant Jordi, a la bicicletada solidària de finals d'abril o al PalauFest, de 15 de maig, entre moltes d'altres. A l'estiu se celebrarà una festa amb tots els infants que hagin participat del programa.