El periodista Lluís Caelles recull el Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa per donar veu a les víctimes de la guerra i posar-hi mirada social

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, han distingit en la seva 7a edició el periodista, reporter i actual sotscap de la secció d’Internacional de TV3, Lluís Caelles (Isona, 1966), per la seva labor periodística i educativa explicant sobre el terreny i amb la mirada social posada en els protagonistes conflictes internacionals com l’actual guerra a Ucraïna, sempre des del rigor i amb coratge.

“El que més se’m queda agafat a la pell són els vius perquè ells carreguen amb el dolor de la guerra, carreguen amb la duresa d’haver perdut l’horitzó vital, una cosa que aquí no donem importància perquè tots tenim coses que ens tiren cap al futur. Per això, és innegociable ser-hi i parlar amb la gent perquè la guerra és la gent”. Així s’ha expressat aquest divendres el sotscap d’Internacional de TV3, el qual ha donat una lliçó de periodisme en assegurar que “per la repercussió del que fem, tenim la responsabilitat de fer una feina acurada, ja que els mitjans de comunicació contribuïm a formar a la ciutadania i la ciutadania és la que forma el país”. Per això, ha dit que “cal ser-hi, viure-ho i explicar-ho”, “calçar-te les botes i trepitjar terreny”, “confirmar, contrastar i utilitzar les eines del periodisme per aproximar-nos al que és la veritat”. “Els periodistes tenim l’encàrrec d’explicar la guerra perquè ningú la pugui convertir en una estadística i per això fa falta ànima i per això estic content que me n’hagin donat un bocí de la mica que tenen aquí a Mollerussa”, ha conclòs Caelles.

El periodista ha rebut aquest divendres al vespre el Reconeixement Ànima Abba Melaku en el marc de la XIII Vetllada Solidària del Centre d’Iniciatives Solidàries al Restaurant Resquitx presidit per la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i ha comptat també amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, del delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, i del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés.

A banda del periodista Lluís Caelles, també s’ha fet un reconeixement al col·lectiu sanitari del municipi en la persona dels metges David Bartolomé i Manel Pena i les infermeres Roser Galitó i Carme Nabau; a la Comunitat religiosa de Germans de la Salle a Mollerussa en agraïment pels 117 anys d’implantació a la ciutat; al Club Patí Vila-sana, per la gesta esportiva d’un club d’un municipi de 750 habitants d’arribar a ser internacionals; i a la Maria Camarasa per la seva tasca com a voluntària durant més de 50 anys en diferents entitats municipals.