El ple de Mollerussa aprovarà eximir de pagar la taxa de terrasses als establiments de restauració el 2021

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del ple extraordinari fixat pel pròxim dimarts 29 de desembre la modificació de l’ordenança fiscal per ocupació de la via pública amb terrasses amb l’objectiu d’eximir als establiments dedicats a la restauració i que comptin amb terrassa del pagament de les taxes per ocupació de la via pública durant el 2021, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. D’aquesta manera, el consistori renunciarà a ingressar de cara al pròxim exercici els 27.000 euros previstos per aquest concepte. L’objectiu d’aquesta mesura, que afecta una vintena d’establiments que presten aquest servei, és oferir una ajuda indirecta i d’estímul per a la recuperació econòmica del sector de l’hostaleria i la restauració tocat per les mesures de contenció de la Covid19.

Altres punts de l’ordre del dia són la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal de dividir en dos sectors els terrenys afectats per la retirada de l’Àrea Residencial Estratègica que es va acordar tirar endavant en el passat ple ordinari. Així, de les 20 hectàrees que formen aquesta finca, la proposta contempla la divisió en un sector de 5 hectàrees, que compta amb càrregues per cessions fetes per particulars als quals es vol donar una solució urbanística, i un segon sector de 15 hectàrees.

Així mateix, també es debatrà l’aprovació provisional de la modificació del POUM que ja es acordar amb l’objectiu de permetre el pas d’instal·lacions a la zona de la carretera de Torregrossa i la renovació en el càrrec per quatre anys més de l’actual jutge de pau, Josep Maria de las Heras.