El programa 30 Plus ha permès més de 130 contractacions al Pla d'Urgell

L'objectiu del projecte és facilitar la inserció laboral de persones aturades majors de 30 anys, acompanyant-los en el procés amb formació i recursos 

Reunió de presentació de les dades del programa 30 Plus al Pla d'Urgell ©CCPladUrgell
photo_camera Reunió de presentació de les dades del programa 30 Plus al Pla d'Urgell ©CCPladUrgell

El Programa 30 Plus, iniciat el 2018 al Pla d'Urgell mitjançant la col·laboració entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Consell Comarcal, ha facilitat la contractació de 138 treballadors en 88 empreses de la comarca. L'objectiu del projecte és facilitar la inserció laboral d'aturats majors de 30 anys, acompanyant-los en el procés amb formació i recursos.

Les dades van presentar-se en una trobada amb els empresaris participants al Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Durant aquests 5 anys, el SOC ha aportat 424.000 euros a l'ens comarcal per finançar els ajuts de cada contractació, així com a les despeses del personal tècnic. Pel que fa a la convocatòria del 2023, el primer balanç determina 17 empreses amb 23 nous treballadors atesos, dels quals 22 han obtingut un contracte de treball.

El president del Consell del Pla d’Urgell, Carles Palau, va valorar el programa com "un programa exitós" tant per les xifres obtingudes com pel valor social del projecte en si.