El sommelier Xavier Ayala enceta el cicle ‘Lletres i Vins’ a Mollerussa amb un taller d’iniciació al món del maridatge

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha encetat aquest passat dijous una nova edició del cicle Lletres i Vins dins el projecte Biblioteques amb DO amb un taller d’iniciació al món del maridatge a càrrec del sommelier mollerussenc Xavier Ayala, el qual ha introduït al públic assistent en les diferències de maridar per afinitat i per contrast. “Una cosa és menjar i beure i l’altra és maridar, que és la part estudiada i reflexionada. No és una ciència exacta perquè hi ha un component subjectiu, però cal reflexionar i donar-li un sentit”, segons ha explicat Ayala, qui ha posat a la pràctica la introducció teòrica amb un vi blanc maridat amb formatge gorgonzola i amb una macedònia de fruita, un vi negre amb maduixes i pebrot del piquillo i un cava amb sobrassada i mel i amb xocolata amb escames de sal.

El cicle continua el pròxim dijous 16 de febrer a les 8 h del vespre, excepcionalment a L’Amistat, en un acte que servirà per presentar el Vi del Centenari del Teatre L’Amistat, etiquetat especialment per l’ocasió en col·laboració amb el Celler del Castell del Remei. L’activitat comptarà també amb un concert d’àries d’òpera a càrrec de la soprano Cristina Escolà, acompanyada al piano per Jordi Cubiró, professor de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa, i en el qual se servirà una copa del vi commemoratiu.

Un altre dels actes que formaran part de la iniciativa es farà el 23 de febrer a les 8 h del vespre també a la biblioteca i consistirà en la conferència que porta per títol El vi i el cava a la publicitat: de les bombolles a Martin Scorsese, a càrrec de Pablo Sancho, responsable de projectes de la Federació Catalana de Cineclubs. Així mateix, hi ha previst un darrer acte fora del calendari de febrer a les instal·lacions del Castell del Remei. Serà el 7 de maig i s’emmarcarà també dins dels actes d’homenatge que s’estan duent a terme enguany amb motiu del centenari del prolífic escriptor lleidatà Josep Vallverdú.