El Teatre L’Amistat, plató de la jornada d’Acudam ‘Influencers 5G’, que promou la inclusió de la discapacitat

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de Mollerussa

El Teatre L’Amistat de Mollerussa esdevindrà el pròxim 20 de novembre el plató de la segona jornada Acudam Influencers 5G. Present i futur de la inclusió #disCAPACITAT, que té per objectiu promoure la inclusió social de les persones amb discapacitat a través d’una sessió pedagògica i divulgativa reproduïda en continu i  adreçada a l’alumnat del cicle superior de l’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Universitat. Així ho han explicat aquesta matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, juntament amb la presidenta de l’Acudam, Angelina Roure, en una roda de premsa que ha comptat també amb la participació de la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, i el responsable de Comunicació de l’Acudam, Andreu Garcia.

La jornada serà presentada pel periodista de TV3 Abraham Orriols i comptarà amb la participació d’Eloi Collell, presentador del programa Per què volen els avions? a TV3; Susana Rodríguez, jugadora del Campionat d’Espanya de Pàdel en Cadira de Rodes i presidenta del Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya; i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius d’ONCE Barcelona - Catalunya.

L’alcalde de Mollerussa ha indicat que “des del consistori sempre s’és company de viatge de l’Acudam en la tasca de donar visibilitat al col·lectiu” i ha destacat que el format d’enguany, amb un plató on interactuaran els tres ponents amb el presentador, tots quatre influencers, afavorirà que aquesta visibilitat tingui efectes multiplicadors.

Per la seva part, Angelina Roure ha recordat que des de l’entitat que presideix es treballa pels drets de les persones amb discapacitat i la seva inclusió en la societat, un camí en el qual encara falta molt per recórrer.

Finalment, Andreu Garcia ha explicat que per a la retransmissió de la jornada, que es farà a partir de les 10 del matí pel canal de YouTube de l’Acudam i ja té més de 500 estudiants inscrits, es compta amb la col·laboració de l’empresa Xtrategics i l’alumnat del Cicle Formatiu de Vídeo, Discjòquei i so de La Salle Mollerussa. També ha indicat que la jornada està pensada en tres blocs: un primer que servirà per presentar la trajectòria personal dels tres ponents convidats, un segon en el qual es debatrà a l’entorn de la discapacitat i els seus diferents àmbits i un tercer en el qual es demanarà la participació del públic a través de Twitter o el formulari web de contacte de la jornada (www.acudam.org).