Els Amics de la Banqueta recuperen l'Aplec del Salt del Duran el 2 de juny

Escolars del Pla d'Urgell batejaran els quatre ponts de la tercera Séquia dels Canals d'Urgell
Presentació del segon Aplec del Salt del Duran ©JordiBonilla
photo_camera Presentació del segon Aplec del Salt del Duran ©JordiBonilla

L'associació dels Amics de la Banqueta de Mollerussa i Golmés celebrarà el pròxim diumenge 2 de juny la segona edició de l'Aplec del Salt del Duran, que ja s'havia dut a terme el 2019 i que va quedar aturat per la pandèmia. La jornada començarà a les 10 del matí amb un taller d'ocells i rapinyaires a càrrec de Lluís Culleré, seguit d'un alliberament d'aus.

Durant el matí també s'anunciaran els noms amb els quals es batejaran els quatre ponts de la banqueta des de Mollerussa. Escolars de Mollerussa, Golmés, Fondarella i Vilanova de Bellpuig han fet les propostes a un jurat format per set persones vinculades amb l'espai natural.

Al migdia hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt

També tindrà lloc un dinar popular per 17 euros, pel qual s'han de fer inscripcions fins al 28 de maig. Caldrà portar els coberts i plats de casa per reduir els residus. L'Aplec culminarà amb una tarda de jocs populars.

El portaveu de l'entitat, Pau del Valle, ha assegurat que l'objectiu és arribar al centenar d'assistents i "fer Banqueta entre tots". A més, ha recomanat que la gent es desplaci fins al Salt del Duran a peu o en bicicleta.

Els Amics de la Banqueta han plantat més de 350 arbres

Per altra banda, del Valle ha explicat que des del 2018 l'associació ja ha plantat 375 exemplars a la banqueta del Canal i que, per ara, no tenen previst continuar plantant-ne, ja que no disposen de més espai ni permís. Així i tot, quan alguns arbres moren, l'entitat s'encarrega de replantar-los.

Cada quinze dies els socis s'encarreguen de regar els arbres plantats amb galledes, gota a gota o per bomba

Els Amics de la Banqueta han aprofitat la presentació de l'Aplec per denunciar que aquesta setmana han trobat trencada una de les plaques solars que van instal·lar.