Els promotors de Big Ben convoquen a la premsa el pròxim dimarts

La seva voluntat, segons fons del consistori golmesenc, és condicionar l'antiga sala discoteca i el "planetari" per poder dur a terme activitats puntuals durant l'any, que podrien ser al voltant de 25. L'actuació es completaria amb el condicionament de l'àrea de restauració i l'espai obert de les carpes
Festa dels 80 a la sala Big-Ben setembre 2011 ©JosepAPérez
photo_camera Festa dels 80 a la sala Big-Ben setembre 2011 ©JosepAPérez

La portaveu dels empresaris que estan gestionant la compra del complex Big-Ben tenen previst comunicar el projecte i els terminis d'execució de la remodelació d'alguns dels espais, segons va indicar la portaveu dels industrials Romina Andrioli. Tal com va avançar Comarques de Ponent, els empresaris es van reunir amb l'Ajuntament de Golmés per conèixer i gestionar les llicències d'activitat del recinte.

Les instal·lacios de Big-Ben Tapiades ©JosepAPérez
Les instal·lacions de Big-Ben tapiades ©JosepAPérez

La seva voluntat, segons fons del consistori golmesenc, és condicionar l'antiga sala discoteca i el "planetari" per poder dur a terme activitats puntuals durant l'any, podrien ser al voltant de 25. L'actuació es completaria amb el condicionament de l'àrea de restauració i l'espai obert de les carpes que es troben en un dels laterals del complex.

Tot i l'interès i la comunicació dels empresaris, el consistori ha informat a Comarques de Ponent, que a hores d'ara disposen de cap documentació de compravenda de la finca, encara que són coneixedors de la gestió que estan fent per aconseguir el finançament necessari. Fons del consistori sí que van assegurar que les llicències s'han actualitzat, sempre que les activitats que es duguin a terme siguin les que ja s'hi feien.

Històric de la primera macro sala catalana 

Jordi Bonilla

La discoteca Big-Ben va obrir portes a Golmés el 18 de març del 1976, convertint-se en el complex de lleure més gran de terres lleidatanes. Juntament amb Musicland, Aixopluc i un extens ecosistema de sales, va transformar el Pla d'Urgell en el centre neuràlgic de la vida nocturna, arribant a convocar públic d'arreu de l'Estat espanyol.

Festa de Cap d'Any 2011 a Big-ben ©JosepAPérez
Festa de Cap d'Any 2011 a Big-ben ©JosepAPérez

Per la sala golmesenca van passar artistes internacionals com The Communards, Whigfield, Franco Battiato, Sabrina, Deacon Blue o Immaculate Fools, i com no, el més rellevant del pop dels 80 i els 90, bandes com La Unión, Duncan Dhu, Héroes del Silencio o Radio Futura. Ilegales enregistraven un doble àlbum a la macrosala el novembre de 1986, i també van pujar a l'escenari, Loquillo o Joaquín Sabina. 

El punt d'inflexió a la història de Big-Ben fou la baralla que la nit del 29 al 30 d'agost de 1993 va acabar amb la tràgica mort d'un jove a la pista gran de la discoteca. Big Ben va tancar una temporada i va reobrir amb nous gestors, malgrat que no va aconseguir mantenir l'esplendor dels seus inicis. El 2004 va patir la seva darrera remodelació i, finalment, el juliol del 2015 s'anunciava el tancament definitiu de la discoteca. El complex té per davant la reobertura que permetria continuar escrivint la història de Big Ben.