Els gegants de Bellvís celebren 30 anys restaurats i estrenant vestuari

Pere de Bellvís i Ermessenda de Montcada van ser creats per l'escultor Manel Casserras i Boix el 1994
Els gegants de Bellvís dansen en el seu 30è aniversari ©AjBellvís
photo_camera Els gegants de Bellvís dansen en el seu 30è aniversari ©AjBellvís

Bellvís i els Arcs va commemorar el passat dissabte el 30è aniversari del bateig dels gegants nobles i de la constitució de la Colla Gegantera de Bellvís. Els gegants representen el primer cavaller nascut al castell de Bellvís, Pere de Bellvís, i la seva esposa, Ermessenda de Montcada, membre d'una família notable de Lleida del segle XII.

Per celebrar aquesta fita, la colla gegantera local va organitzar una festa especial a la plaça de les Sogues que va servir per presentar els gegants restaurats, així com el nou vestuari.

A la trobada van participar-hi entitats locals com els Saltimbankis, el cor Banahà, la Colla Sardanista Xalem, la Coral Espiga d'Or, l'associació Teatral La Portalada, l'Escola Municipal de Música i l'Escola Joaquim Palacín. També es va convidar a altres elements festius de les comarques de Ponent: l'Àliga de Tàrrega, els Nans de Menàrguens o els gegants de Mollerussa, Pradell de Sió, Golmés, Castellnou de Seana i Térmens.

La celebració va culminar amb el ball dels gegants nobles i un sopar popular

Pere de Bellvís i Ermessenda de Montcada van ser creats per l'escultor Manel Casserras i Boix, impulsats per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Bellvís el 1994. Després de moltes sortides, la seva restauració permetrà conservar-los com a patrimoni cultural del municipi. A aquests dos gegants, s'hi suma l'altra parella bellvisenca formada pels gegantons Tonet i Sileta.