Els infants d'Ivars d'Urgell presenten una exposició sobre l'aigua a Cal Sant

Dins del projecte Toquem Art han creat diferents obres a partir de la tasca de l'artista Xesco Marcé
Els alumnes explicant les seves creacions
photo_camera Els alumnes explicant les seves creacions ©AjIvarsUrgell

Els alumnes de l'escola Mare de Déu de l’Horta d'Ivars d'Urgell han estrenat l'exposició Ivars, Terra d'Aigua a l'espai cultural de Cal Sant. La mostra parteix de la inquietud dels infants després de visitar una exposició de l'artista ivarsenc Xesco Marcé i de descobrir la seva activitat artística.

El centre educatiu té en marxa el projecte Toquem Art dins del programa d’innovació araArt del Departament d'Educació i en aquesta línia s'hi ha sumat aquesta exposició centrada en l'aigua a l'entorn més proper.

Els infants de 1r i 2n de Primària han ideat una obra inspirada en la peça de Marcé Frankenstein amb un entramat de materials que expliquen el circuit de l'aigua fins a arribar a les cases. Per la seva banda, els de cicle mitjà han adaptat el poema Cançó de pluja de Maria-Mercè Marçal a partir de l'obra La Terra Plana de l'artista d'Ivars fent reviure un dia de pluja.

Per crear les obres, els alumnes han hagut de sortir de l'aula i explorar els camps

Finalment, l'alumnat de i han col·laborat amb les usuàries del Centre de Serveis d’Ivars per crear una peça on plàstic, aigua i brossa s'entrelliguen per fer reflexionar a l'espectador sobre la contaminació i el model de consum.

L'exposició Ivars, Terra d'Aigua es pot visitar a Cal Sant fins al dissabte 18 de maig (10 a 12 hores i 15.15 a 16.15 hores, excepte dissabte d'11 a 13 hores).

La inauguració de la mostra va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau, i de la regidora d'Educació i patrimoni cultural de Cal Sant d'Ivars, Shauna Bawn.