Els professionals de la geriatria han de tenir millors salaris, segons Campuzano

Campuzano destacava que "és evident que s'ha d'incrementar el salari dels professionals de les residències de la gent gran" i especialment quan es comparen amb els salaris del personal de la salut pública que duen a terme les mateixes tasques
Francesc Balcells i Carles Campuzano visiten Ca la Cileta ©JosepAPérez
photo_camera Francesc Balcells i Carles Campuzano visiten Ca la Cileta ©JosepAPérez

“La nostra prioritat és reduir llistes d’espera, millorar salaris, construir noves infraestructures i avançar cap a nous models d’atenció encarats a poder viure a casa el màxim de temps possible. I ho estem fent, però necessitem acabar amb l’infrafinançament de l’Estat espanyol i fer que compleixi el que es va acordar amb l’aprovació de la llei de Dependència”. Aquesta va ser una de les afirmacions que el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va traslladar en la visita d'aquest dimecres a la demarcació de Lleida.

Francesc Balcells i Carles Campuzano visiten Ca la Cileta ©JosepAPérez 1
Francesc Balcells i Carles Campuzano visiten Ca la Cileta ©JosepAPérez

El titular de Drets Socials va destacar que el govern està redactant una planificació de les places de gent gran, discapacitats i afectats per malalties mentals que s'hauran d'atendre fins al 2030 i 2040, i, per altra banda, també es preveu incrementar el finançament que s'atorgarà a les places assistencials. Així ho va explicar Campuzano en la visita que va dur a terme a la residència municipal Ca la Cileta del Palau d'Anglesola. L'Ajuntament del municipi del Pla d'Urgell commemorava el vintè aniversari de l'equipament geriàtric.

"És evident que s'ha d'incrementar el salari dels professionals de les residències de la gent gran" i especialment quan es comparen amb els salaris del personal de la salut pública que duen a terme les mateixes tasques. Campuzano assegurava que "serà molt difícil comptar amb professionals en aquest sector si no s'incrementen els sous

Per altra banda, el conseller afegia que el perfil dels usuaris de les residències ha canviat  "ara per ara els usuaris arriben amb edats més avançades i amb més necessitats d'atenció", la qual cosa obliga a incrementar el nombre de professionals i el salari, això com les aportacions als gestors dels equipaments.

Visita de Carles Campuzano a la Residència i Centre de Dia Sant Josep de Lleida @Govern
Visita de Carles Campuzano a la Residència i Centre de Dia Sant Josep de Lleida @Govern

Campuzano també es va desplaçar a la Residència i Centre de Dia Sant Josep de Lleida, on va visitar les millores que s'hi han dut a terme i el monòlit en homenatge al dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, que va ser resident al centre.