Els vestits de paper assalten de nou els carrers de Mollerussa

La mostra urbana se celebra per quart any consecutiu amb una dotzena de vestits de modistes de Mollerussa, Alguaire, Almenar i Oviedo repartits pels carrers i places del centre de la ciutat

Un vestit de la modista Pepita Marrades en l'exposició urbana de Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera Un vestit de la modista Pepita Marrades en l'exposició urbana de Mollerussa ©JordiBonilla

En el marc del 59è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa, els carrers i les places de la capital del Pla d’Urgell s’han omplert de vitrines amb vestits de paper per tal d’acostar el festival a la població. L’exhibició es munta per quart any consecutiu, després d’iniciar-se el 2020 com a alternativa a la no celebració del concurs.

La directora del Museu de Vestits Paper, Mireia Caba, explicant els detalls d'un dels vestits ©JordiBonilla
La directora del Museu de Vestits Paper, Mireia Caba, explicant els detalls d'un dels vestits ©JordiBonilla

Enguany s’han escollit una dotzena de peces presentades entre el 2009 i el 2019 que, segons la directora del Museu de Vestits de Paper, Mireia Caba, són “una representació global de les diferents disciplines i tècniques del concurs”.

Pel que fa a les categories, n’hi ha 5 de moda actual, 5 de fantasia i 2 d’època. Les dotze peces van estar confeccionades al seu moment per modistes de Mollerussa, Alguaire, Almenar i Oviedo.

La mostra s’ha inaugurat el 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, patrona de les modistes i s'allargarà fins al 8 de gener

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha descrit l’exposició com “un complement pel passeig a l’entramat d’enllumenat nadalenc”, al mateix temps que ha elogiat la continuïtat que ha tingut la iniciativa després de la pandèmia.

El 59è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa tindrà lloc aquest dissabte 16 de desembre al Teatre L’Amistat. La gala estarà conduïda per la periodista sabadellenca Maria Xinxó, hi actuarà el duet Two Hearts i es repartiran 13.000 € en premis.