Espinàs i la discapacitat, protagonistes de Balla’m un llibre a Mollerussa

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila va acollir l’espectacle de dansa ONZE11 al voltant del llibre El teu nom és Olga d’Espinàs amb les ballarines Vero Zendoya i Laia Martí

La ballarina Laia Martí en el Balla'm un llibre de Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera La ballarina Laia Martí en el Balla'm un llibre de Mollerussa ©JordiBonilla

La inclusió a través de la literatura fou un dels pilars de l’obra de l’escriptor Josep Maria Espinàs, qui va dedicar el llibre El teu nom és Olga a la seva filla amb síndrome de Down. Aquest epistolari fou el punt de partida de l’espectacle de dansa que va acollir la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa aquest dijous dins del cicle Balla’m un llibre.

11ONZE és una proposta de la coreògrafa Vero Zendoya i la ballarina Laia Martí, amb síndrome de Down, en la qual s’explora la visió externa de la discapacitat a través dels textos d’Espinàs. La peça, de vint minuts de durada, va captivar el públic assistent per la proximitat i l’emotivitat de la coreografia i les paraules de les dues protagonistes.

En acabar la representació, Zendoya i Martí van compartir la seva experiència amb els assistents

Balla’m un llibre és un cicle impulsat per les biblioteques públiques de Catalunya amb el qual es vol acostar la literatura catalana a través de la dansa, generant un espai de connexió entre les dues arts. Mollerussa ja va acollir l’any 2018 una representació dins de la mostra a partir d’un fragment de Pedra de tartera de Maria Barbal.

Setmana de l'Àlbum 2023 a Mollerussa ©BibliotecaComarcalJaumeVila
Setmana de l'Àlbum 2023 a Mollerussa ©BibliotecaComarcalJaumeVila

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila continua la seva tasca d’activisme cultural aquest novembre sumant-se a la Setmana de l’Àlbum amb diferents activitats. Aquest dissabte dia 4 s’oferirà el taller de narració oral Cinc dits petitons per a públic infantil a partir de les 11 del matí. El dimarts 7 de novembre, dins de la Setmana de l’Àlbum, tindrà lloc un debat sobre la lectura com a acte revolucionari amb el mestre Jaume Centelles. La resta d’activitats programades es poden consultar a la web de la biblioteca.