El creuament de gestió administrativa amb el Consell Comarcal ha paralitzat el reintegrament dels ajuts

Es tracta d'ajudes adreçades a alumnes de 73 famílies que s’han de desplaçar a la capital del Pla d'Urgell a conseqüència de la manca d’oferta pública en el municipi en el qual resideixen
Manifestació de l'AMPA del centre La Salle al CC del Pla d'Urgell ©Comarques
photo_camera Manifestació de l'AMPA del centre La Salle al CC del Pla d'Urgell ©Comarques

Un col·lectiu de famílies d'alumnes del centre educatiu La Salle de Mollerussa es van concentrar aquest dimarts davant l'edifici del Consell Comarcal del Pla d'Urgell per reclamar el cobrament dels ajuts de menjador dels dos darrers cursos. Després de les reiterades reclamacions a l'ens comarcal l'AMPA del centre ha elevat la reclamació al síndic de greuges, per tal que iniciï una investigació i que es depurin les responsabilitats corresponents pel retard “injustificat” dels pagaments.

Es tracta d'ajudes adreçades a alumnes de 73 famílies que s’han de desplaçar a la capital del Pla d'Urgell a conseqüència de la manca d’oferta pública en el municipi en el qual resideixen.

Les famílies reclamen que es prenguin les mesures necessàries per garantir que puguin percebre les subvencions amb celeritat per alleujar la situació econòmica de totes les cases afectades

La portaveu de l'AMPA va explicar que el Departament d’Educació, que és qui finança les subvencions, ja hauria abonat l’import al Consell Comarcal, que és qui s’encarrega de gestionar-les, però aquest encara no les ha fet efectives. Davant això, van assenyalar que no descarten emprendre accions legals, ja que aquesta situació ha comportat que moltes famílies hagin hagut de fer front a unes despeses que encara no els han estat reemborsades, cosa que, com apunten, els ha provocat malestar i perjudicis econòmics. 

Fonts del Consell Comarcal van explicar que per poder fer front als pagaments dels ajuts del menjador d’aquestes famílies de La Salle és necessari un conveni. Després de reunir-se amb la direcció del centre i els tècnics de la institució, van redactar una proposta de conveni que pretenia definir el procés per atorgar els ajuts en el futur. Van assenyalar que el ple va aprovar el document el mes de setembre passat, però “va ser rebutjat pel centre”. En aquest sentit, l’AMPA va indicar que es va tombar perquè demanaven documentació sobre la gestió interna del menjador.

Des del Consell Comarcal van assegurar que “una vegada rebutjat, estem buscant, i ens consta que també ho desitgen les famílies, una nova proposta que pugui encaixar a l’escola i que desencalli aquest tema”.