Famílies de Golmés i Sidamon assenyalen a Educació per la falta de transport escolar

La problemàtica fa anys que s’arrossega i s’havia anat solucionant a través de places vacants que aquest curs ja no existeixen, amb l'agreujant que les famílies de Golmés haurien de costejar part del servei extra que necessiten

Autobus escolar a la parada de Golmés ©JosepAPérez
photo_camera Autobus escolar a la parada de Golmés ©JosepAPérez

Un total de 23 famílies de Golmés i Sidamon van reunir-se aquest dijous amb representants del Departament d’Educació i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell per denunciar la falta de places de transport escolar fins a l’Institut La Serra (Mollerussa). Els familiars consideren que tots els alumnes haurien de tenir garantit el transport, independentment de si el centre on estudien és el que tenen adscrit o no, opinió que no comparteixen des d’Educació, que consideren que la seva obligació és propocionar transport fins al centre que els estudiants tenen adscrit.

Per a l’alumnat de Sidamon existeix l’opció que la línia de Bell-lloc d’Urgell recollís els 12 alumnes pel seu municipi. A Golmés, però, la situació és més complicada, ja que l’autocar actual té 50 places i son 70 joves, de manera que caldria afegir un altre bus. Segons les famílies afectades, el cost d’aquest segon autocar és de 45.000 € i ells n’haurien d’assumir una tercera part, el que consideren “totalment inviable”, en paraules del portaveu de les famílies, Xavier Llombart. La resta del cost del bus seria repartit entre el Departament i l’Ajuntament de Golmés.

Al mateix temps, Llombart també lamenta que els estudiants de la comarca que van a La Salle sí que tenen el transport garantit fins a la capital del Pla.

Després de la trobada de dijous, familiars i administracions es tornaran a reunir el proper dilluns per tal d’acordar una solució definitiva a la problemàtica.

Per la seva banda, des del Consell Comarcal asseguren que estan treballant en trobar una solució i apunten que Educació ja permet noves parades i crear línies noves. Tanmateix, no veuen assumible la part del cost que tindria aquest autocar extra que necessita l’alumnat de Golmés.