Bus gratuït per arribar a la Festa de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

La llançadora farà parada diumenge a Mollerussa, Vila-sana, l'aparcament de Vila-sana, Cal Sinén, Vallverd i Ivars

Pres Fira Estany ©JordiBonilla_3
photo_camera Presentació de la 14a Festa de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ©JordiBonilla

El 13 i 14 d'abril l'Estany d'Ivars i Vila-sana tornarà a engalanar-se per celebrar la 14a Festa de l'Estany, que enguany tindrà la novetat d'un bus llançadora gratuït com a prova pilot el diumenge. Sortirà des de l'estació de tren de Mollerussa i passarà per Vila-sana (Centre CIM), pàrquing de Vila-sana, Cal Sinén, Vallverd i Ivars d'Urgell (plaça Bisbe Coll).

Horaris del bus llançadora a la Festa de l'Estany
Horaris del bus llançadora a la Festa de l'Estany

El director tècnic de l’Estany, Rafel Rocaspana, ha explicat que la proposta vol "posar-ho més fàcil a les persones i que no calgui venir en cotxe". En funció dels resultats, estudiaran ampliar el servei a altres activitats que es facin.º

La jornada de dissabte se centrarà en aspectes mediambientals amb una observació de fauna i un taller de papallones i invertebrats a partir de les 9 del matí a l'aparcament de Vila-sana. A les 11 hi haurà un altre taller de fusteria silvestre a la bassa dels amfibis. Per aquestes activitats, cal inscripció prèvia.

El fotoperiodista i director de Comarques de Ponent, Josep Anton Pérez, serà l'encarregat de la ponència inaugural sobre periodisme i l'Estany. Pérez també presentarà l'exposició Cotidiane Look amb diferents fotografies de l'espai natural que ha realitzat durant la seva trajectòria professional.

La tarda de dissabte es podrà visitar l'Enciclopèdia Mural d'Ivars i veure la posta de sol des de l'estany

El diumenge les activitats es concentraran a Cal Sinén amb visites guiades durant el matí, una zona de jocs de fusta per a infants i un vermut musical amb The Polar Soft