Fira de Mollerussa renova la col·laboració amb els col·legis patrocinadors dels Premis d’Innovació de la Fira de Sant Josep

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redacció | Foto: Fira de Mollerussa

L’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i els col·legis d’Enginyers Industrials de Catalunya de la Demarcació de Lleida i d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya de la Demarcació de Lleida, han renovat els convenis de col·laboració per als Premis de Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Industrials que es convoca en el marc de la Fira de Sant Josep. La signatura d’aquests acords, que tenen els seus inicis l’any 2001, s’ha portat a terme a l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell amb la presència dels presidents dels dos col·lectius, Guillem Boira i Josep Dadón, respectivament, alhora que ha comptat també amb la presència del director de l’ens firal, Xavier Roure.

La 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa, que se celebrarà del 17 al 19 de març, obrirà enguany portes amb un ampli programa d’activitats paral·leles a l’exposició i que inclou els Premis de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, convocatòria que enguany arriba a la seva 43a edició.

El concurs, amb una dotació econòmica en total de 3.800 euros, estableix tres categories: el Premi Especial d’Innovació, al constructor/expositor de maquinària agrícola o ramadera de l’Estat espanyol, dotat amb 1.600 euros; el Premi dels Enginyers Industrials d’Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.200 euros, i el Premi dels Enginyers Tècnics Agrícoles d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, dotat amb 1.000 euros.

Iniciat el 1980, aquest concurs té com a objecte reconèixer les novetats tècniques exposades en el certamen. L’any 2022 es va recuperar la convocatòria després que els anys 2020 i 2021 no es fes per la pandèmia.