El foc de l'Estany d'Ivars i Vila-sana crema 5,5 hectàrees i hauria estat provocat

El director de l'Estany, Rafel Rocaspana, ha lamentat la pèrdua d'alguns nius i de tortugues de l'estanyet
Una de les parts afectades per l'incendi a l'Estany d'Ivars ©JordiBonilla
photo_camera Una de les parts afectades per l'incendi a l'Estany d'Ivars ©JordiBonilla

L'incendi que va cremar canyissar de l'Estany d'Ivars i Vila-sana aquest dilluns durant prop de tres hores hauria afectat 5,5 hectàrees de l'espai natural. Així ho ha explicat aquest dimarts el director tècnic de l'estany, Rafel Rocaspana, davant de l'àrea més afectada, al costat de l'estanyet i en un lateral de l'Estany.

El foc va començar poc abans de les nou de la nit i es va declarar extingit passada la mitjanit

Un altre dels espais afectats per l'incendi de l'Estany
Un altre dels espais afectats per l'incendi de l'Estany ©JordiBonilla

Les hipòtesis de la investigació dels Agents Rurals apunten que l'incendi podria haver estat provocat i que va créixer ràpidament gràcies al borrissol dels arbres. 

"El canyissar és dels hàbitats amb més interès de l'Estany", ha afirmat Rocaspana, que ha valorat els danys de la fauna en la pèrdua d'alguns nius d'arpella, collverd o polles d'aigua "que potser ja estaven covant". També ha apuntat la possibilitat que algunes de les tortugues de l'estanyet quedessin atrapades.

El foc cremant els canyissars de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ©RafelRocaspana
El foc cremant els canyissars de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ©RafelRocaspana

Al lloc dels fets s'hi van dirigir 12 dotacions terrestres dels Bombers que van poder frenar el foc abans que arribés a l'altura de Cal Sinén sortint del camí principal, on hauria estat molt més complicat aturar-lo amb conseqüències majors, gràcies al fet que el vent bufava direcció Ivars d'Urgell.

El director de l'Estany també ha assegurat que la zona afectada tornarà a brotar en pocs dies i que els visitants estaran poc temps notant la diferència de l'espai calcinat.