Golmés és l'unic municipi lleidatà que ha rebut ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR)

El projecte ha estat seleccionat d'acord amb criteris de qualitat arquitectònica, solidesa, enfocament integral, innovació i oportunitat, amb l'objectiu fonamental de reduir més del 30% el consum d'energia primària no renovable
Plànols del nou edifici consistorial de Golmés ©Golmés
photo_camera Plànols del nou edifici consistorial de Golmés ©Golmés

El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha atorgat a l'Ajuntament de Golmés un ajut de 773.540 euros en el marc del programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics de titularitat local (Pirep local). Es tracta de l'únic municipi de la demarcació de Lleida que ha accedit a la convocatòria en la qual hi han participat 173 entitats locals de tota Espanya per rehabilitar 181 edificis públics de titularitat municipal.

El ministeri ha adjudicat de forma provisional 274 milions que es finançaran amb fons Next Generation EU

Plànols del nou edifici consistorial de Golmés ©Golmés
Plànols del nou edifici consistorial de Golmés ©Golmés

L'ajuntament de Golmés havia valorat la reforma de l'edifici consistorial en 983.755 euros, una xifra que havia de permetre rehabilitació, reforma i adequació de l’edifici, que incloïa millores d’accessibilitat (ascensor, banys adaptats...), incorporació de nous espais rehabilitats, reducció de demanda energètica, millores d’eficiència energètica, instal·lació fotovoltaica i de punts de càrrega per vehicles elèctrics.

Segons l'alcalde de Golmés, Jordi Calvís el projecte ha estat seleccionat d'acord amb criteris de qualitat arquitectònica, solidesa, enfocament integral, innovació i oportunitat. L'objectiu fonamental del projecte era reduir més del 30% el consum d'energia primària no renovable. El període d'execució de l'obra serà el 31 de març del 2026.