El Govern preveu reduir un 50% les llistes d'espera de places residencials concertades

El conseller Carles Campuzano ha participat en l'acte de col·locació   primera pedra del projecte de la residència privada Jardins Castelló a Mollerussa
Primera pedra de la residencia Jardins Castelló ©JosepAPérez
photo_camera Primera pedra de la residencia Jardins Castelló ©JosepAPérez

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano ha participat aquest dimecres en l'acte protocol·lari de la col·locació de la primera pedra de la residència Jardins Castelló de Mollerussa. Un projecte privat que iniciarà la construcció d'un equipament per a la tercera edat que comptarà  amb 144 places de residència i 30 de centre de dia.

Residencia Jardins Castelló
Residencia Jardins Castelló

Campuzano ha explicat que el Govern, amb l'aprovació del pressupost, preveu que enguany es puguin reduir en un 50% les llistes d'espera de les places concertades en els equipaments publicoprivats; una previsió que s'ha de traduir en 4.500 noves places. Així i tot el responsable de Drets Socials ha destacat que existeix una greu situació d'infrafinançament; la Generalitat, els Ajuntaments i les famílies suporten més del 80% del finançament i l'Estat aporta menys del 20% de les aportacions, i "això és insostenible".

Campuzano assegura que per part de l'Estat espanyol es necessita un sistema d'atenció a la dependència "just, sostenible i que permeti desenvolupar les polítiques que es necessiten en aquest camp" avui i en els anys vinents

Marc Solsona en el parlament als Jardins Castelló ©JosepAPérez
Marc Solsona en el parlament als Jardins Castelló ©JosepAPérez

Per la seva banda l’alcalde Mollerussa, Marc Solsona ha assegurat que la construcció d’aquesta residència respon a una necessitat per la manca de places que hi ha a la ciutat i en aquest sentit ha agraït el projecte d’un grup d’inversors de la comarca per tirar-la endavant. També s’ha referit al fet que crearà 75 nous llocs de treball i a la necessitat que la residència estigui integrada al municipi i en el dia a dia de la ciutat. Per això, ha explicat que l’edifici de Cal Castelló, de propietat municipal, també haurà d’adaptar els usos a l’entorn sent un punt de trobada d’entitats que es dediquin al benestar i a la salut.

Primera pedra de la residencia Jardins Castelló ©JosepAPérez
Primera pedra de la residencia Jardins Castelló ©JosepAPérez

El nou centre tindrà una superfície de 8.180 metres quadrats repartits en soterrani, planta baixa i quatre plantes, disposarà de 48 habitacions individuals i 48 habitacions dobles de més de 30m2. amb unitats de convivència per a 18 usuaris. Així mateix, segons l’empresa promotora la seva posada en funcionament oferirà un ampli programa d’activitats i serveis dirigits a tenir cura del benestar de les persones residents com són els serveis de psicologia, fisioteràpia, rehabilitació, perruqueria i podologia. Igualment, es preveu que el centre compti amb un restaurant obert al públic en general per afavorir la integració de les persones que hi viuran.