La marxa Catigat presenta l’edició més inclusiva

La marxa cicloturística BTT Catigat s’ha convertit en la convocatòria no competitiva més nombrosa de les terres lleidatanes, una iniciativa que ja disposa d’un circuit permanent pels termes del Pla d’Urgell
Presentació de la Catigat en l'empresa A. Miquel ©JosepAPérez
photo_camera Presentació de la Catigat en l'empresa A. Miquel ©JosepAPérez

La marxa BTT Catigat 2023 plantarà la sortida el pròxim 30 d’abril en les instal·lacions de l’empresa A. Miquel de Sidamon, municipi que ha recollit la itinerància que la prova ha anat tenint al llarg de catorze anys, pels municipis del Pla d’Urgell.

Els organitzadors s’han marcat un sostre de 700 participant, com en edicions anteriors i ja han obert el període d’inscripcions. La prova tindrà tres recorreguts de 45, 75 i 105 km, que discorreran per 18 termes municipals del Pla d'Urgell, i la sortida i l'arribada serà en el polígon de Sidamon en l'esplanada de l'empresa A. Miquel.

Imatge del recorregut de la Catigat en l'edició de Miralcamp ©JosepAPérez
Imatge del recorregut de la Catigat en l'edició de Miralcamp ©JosepAPérez

Enguany, per primer cop s’inclourà un circuit per a persones amb discapacitat intel·lectual. Una iniciativa que s’ha impulsat amb el suport de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL) 

La prova comptarà amb més de 200 voluntaris que s’encarregaran de la logística, i el control de seguretat del recorregut.

Segons ha explicat Àlex Mases, membre de l’organització, altra de les novetats que s’han incorporat enguany és la senyalització, que substituirà l’habitual cinta de plàstic, per banderoles recuperables que marcaran el recorregut permanent. Un material que ha  confeccionat el centre especial de treball d’Aspros i finançat per la Diputació de Lleida.

Els participants també podran localitzar catorze pernils que hi haurà amagats en el recorregut

Presentació de la Catigat en l'empresa A. Miquel ©JosepAPérez
Presentació de la Catigat en l'empresa A. Miquel ©JosepAPérez

El projecte “Ellas son de aquí” 

Per segon any consecutiu la plataforma “Ellas son de aquí”, que patrocina la marca de pomes Livinda del Grup Nufri, col·labora amb la Catigat. Un projecte que dona suport a esportistes femenines per desenvolupar plans esportius individuals o col·lectius. La plataforma inclourà el premi especial Territori, al que podran optar iniciatives femenines sorgides al Pla d'Urgell.

La catigat destina en cada edició un euro de les inscripcions a projectes solidaris, la recaptació que es faci, Livinda aportarà 1.000 euros, per la qual cosa 2.000 euros, es destinarà a projectes femenins del Pla d’Urgell

Circuit permanent

Les banderoles confeccionades al centre ASPROS ©JosepAPérez
Les banderoles confeccionades al centre ASPROS ©JosepAPérez

La prova cicloturística CATIGAT del Pla d’Urgell es convertirà en ruta permanent senyalitzada que mantindrà l’objectiu amb el qual va néixer la marca, fomentar la descoberta del patrimoni cultural, paisatgístic i monumental de la comarca, així com el foment de l’activitat física.

A través del projecte “Paisatges de Ponent” que impulsa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació s'instal·laran unes banderoles recuperables que senyalitzaran una ruta circular de 100 quilòmetres que es podrà recórrer durant tot l'any i que discorre pels termes municipals  dels 18 pobles del Pla d’Urgell.