El Palau d'Anglesola és el primer municipi del Pla d'Urgell en comptar amb càmeres lectores de matrícules

Els equips estan connectats amb la conselleria d'Interior com a eina informativa i dissuasiva de la seguretat dels petits municipis

Francesc Balcells i Roderic Moreno presenten les càmeres ©JosepAPérez
photo_camera Francesc Balcells i Roderic Moreno presenten les càmeres ©JosepAPérez

El Palau d'Anglesola és el primer municipi del Pla d'Urgell on la conselleria d'Interior ha desplegat el projecte LECTIO, una iniciativa que té com a objectiu  facilitar solucions de seguretat ciutadana basada en la vigilància mitjançant lectors de matrícules, als municipis que no compten amb cos de Policia Local.

L'alcalde del Palau, Francesc Balcells i l'inspector en cap de l'àrea policial Garrigues, Pla d'Urgell, Roderic Moreno, han presentat aquest divendres les càmeres instal·lades en els accessos al municipi del Pla d'Urgell, des de l'autovia A-2. Segons ha explicat Balcells es tracta d'una mesura que no té res a veure amb el trànsit o la mobilitat, ja que les càmeres no graven imatges sinó que llegeixen caràcters.

Balcells ha detallat, que la informació que recullen les càmeres no es processa en el consistori, sinó que s'envia directament al departament d'Interior i a l'espai Schengen per tal que els cossos de seguretat puguin disposar de dades en el seguiment de delictes.

El consistori ha finançat la instal·lació de les tres càmeres que han suposat una inversió de 18.000 euros. Un equipament que ha de servir com a eina dissuasiva i de millora de la seguretat del municipi.

L'inspector Moreno ha afegit que pròximament també s'instal·laran nous equips en el municipi de Golmés.

Aquests equipaments poden facilitar informació rellevant per fer front a delictes comuns, al crim organitzat o a la lluita antiterrorista. També interessa especialment arribar a tots aquells pobles que són limítrof amb altres comunitats autònomes o demarcacions.