Instal·len un nou sistema per prevenir la plaga d’estornells a Mollerussa

L’Ajuntament ha avançat l’actuació a l’avinguda del Canal i el camí de Belianes amb una vintena d’altaveus dissuasius que emeten crits de rapinyaires per foragitar les aus

Operaris instal·lant el sistema dissuasiu per la plaga d'estornells ©AjuntamentdeMollerussa
photo_camera Operaris instal·lant el sistema dissuasiu per la plaga d'estornells ©AjuntamentdeMollerussa

La prevenció de la plaga d’estornells a Mollerussa ha començat aquest dijous amb la posada en funcionament d’un nou sistema per intentar dissuadir la seva presència massiva. La voluntat de l’Ajuntament és minimitzar els problemes de salubritat que van ocasionar el darrer any motivant les queixes de la ciutadania a causa de les defecacions d’aquestes aus que malmeten el paviment i el mobiliari urbà.

El consistori ha adjudicat el servei a l’empresa Aus Control per un preu anual de 4.658 euros.

Operaris de l’empresa adjudicatària i de la brigada municipal han instal·lat els dos aparells sonors dissuasius i els 18 altaveus que componen el sistema i que seran programats per emetre, quan comença a fosquejar, una simulació dels crits de les rapinyaires per espantar aquestes aus i evitar que s’ajoquin als arbres.

L’any 2017 aquesta mateixa empresa va iniciar aquest servei com una prova pilot de la qual ja es tenia experiència en altres localitats catalanes i ara el reprèn, després que els darrers quatre anys l’hagi dut a terme una altra firma.