Josep Rull defensa a Mollerussa el full de ruta “conscient” i “seriós” de Junts per Catalunya

Text: Redacció / Foto: Junts

L'exconseller Josep Rull ha visitat aquest dimecres la ciutat de Mollerussa des d’on ha defensat la candidatura de Junts per Catalunya per al pròxim 14-F i el seu full de ruta “conscient” i “seriós”. “Nosaltres som molt conscients de que tenim entre mans i de les dificultats per anar endavant en aquest procés, però sabem quins són els nostres actius i quines són les debilitats de l’Estat”, ha dit Rull, que ha reivindicat que “quan hem plantejat el full de ruta d’aquestes eleccions, sabem què diem i com serem capaços de fer-ho”.

Rull ha aprofitat el permís del tercer grau per sortir unes hores de Lledoners i ha pogut donar un tomb per la capital del Pla d’Urgell acompanyat de candidats i candidates de la formació a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran.  Durant la visita, ha posat en valor la “força imparable” del país i la seva gent, i ha encoratjat a donar suport a la candidatura de Junts perquè “puguem guanyar la llibertat sense cap altre límit que la nostra voluntat insubornable de fer-ho, de guanyar una Catalunya lliure”. Un fet que per a Rull passa per la victòria de la candidatura encapçalada pel president Puigdemont, que serà interpretada arreu “com una victòria d’aquest sobiranisme seriós, solvent, que sap on trepitja i trepitja bé”, ja que Puigdemont “representa aquesta voluntat de vèncer, la dignitat que hi ha a l’exili per defensar allò que vam ser capaços de fer plegats aquest 1-O”.

Rull també ha dirigit unes paraules de suport als autònoms, pagesos, empresaris i treballadors del país. “He tingut la possibilitat de veure moltes empreses ara que he sortit de la presó, de parlar amb molts autònoms i treballadors, i des de Junts estem apassionats per fer política al servei d’aquest país, perquè té una força extraordinària”, ha dit.

Per la seva part, el cap de llista de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, s’ha compromès a treballar per recuperar les obres espoliades del Museu de Lleida, ara dipositades a Sixena, per tal que puguin tornar a casa. Ho ha dit en la seva intervenció a l’acte ‘Junts amb la cultura’, que també ha comptat amb la participació de la consellera Àngels Ponsa i de les candidates Cristina Casol i Rosa Perelló. 

Tremosa també ha defensat la necessitat de “reforçar les centralitats culturals”, per tal que es puguin desenvolupar activitats de rellevància arreu del país i, en aquest sentit, s’ha compromès a facilitar l’accés a la cultura del conjunt de la ciutadania i a promoure una oferta feta a Ponent, l’Alt Pirineu i Aran. “Cultura i llengua són elements conformadors de la identitat i la nació catalana, i un dels nostres objectius és la seva defensa”, ha dit Tremosa.

La jornada d’aquest dimecres ha tingut la cultura com a eix central i, en aquest sentit, l’equip de Junts també ha organitzat diverses xerrades al voltant de la creació artística i literària i de les escoles artístiques del territori, que han comptat amb convidats de la talla del conseller Lluís Puig i del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí.