Jutgen un veí de Golmés acusat d’oferir sexe oral a una menor

Li demanen 9 anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual, mentre que la defensa vol l’absolució de l’acusat i considera que la declaració de la jove està ple de contradiccions

L'acusat durant la celebració del judici a l'Audiència de Lleida ©IgnasiGómez:ACN
photo_camera L'acusat durant la celebració del judici a l'Audiència de Lleida ©IgnasiGómez:ACN

Aquest dijous s’ha jutjat a l’Audiència de Lleida un veí de Golmés acusat d’oferir sexe oral a una menor de 14 anys a canvi de portar-la en cotxe a diversos lloc l’any 2021. L’acusat ha negat els fets i a l’inici de la vista la defensa ha volgut incloure un missatge que li havia enviat la noia a finals de febrer manifestant la intenció de dir que els fets eren “mentida” i que li demanava “perdó”. Tanmateix, la jove ha dit que va enviar aquests missatges perquè se sentia culpable, però que les acusacions "no són mentida com a tal".

El tribunal ha suspès el judici durant prop més d’una hora per valorar i incloure el missatge

Segons la menor, es van conèixer amb l’acusat a una festa d’aniversari que es va celebrar al domicili d’ell i a partir de llavors van començar una relació d’amistat. Ella va manifestar-li la intenció de desplaçar-se a altres municipis i l’home va oferir acompanyar-la a canvi de fel·lacions. “Jo vaig acceptar i ell em portava”, ha explicat la noia durant el judici, a més d’explicar que també li havia enviat fotos sexuals.

El veí de Golmés ha dit que els fets mai van succeir i que només havia agafat “carinyo” a la noia perquè li passejava la gossa. Ell ha explicat que per aquest motiu un dia va accedir a acompanyar-la a Barcelona, però sense demanar sexe oral a canvi. També ha afegit que la jove buscava la seva companyia perquè tenia una mala relació amb el seu pare, que precisament va ser qui va acompanyar-la a denunciar.

Al judici també han participat dues testimonis que van ser acompanyades en cotxe per l’acusat, però que mai els havia demanat cap favor sexual.

L’advocada de la defensa ha assenyalat “contradiccions” en la declaració de la menor i que tot es deu als “problemes amb el seu pare”, fins que aquest va amenaçar-la de denunciar a l’acusat si seguia anant amb ell. Per la seva banda, el fiscal ha considerat que la declaració era “coherent i sense contradiccions” i que la relació anava més enllà de l’amistat i que contenia “contingut sexual”.

La fiscalia li demana 9 anys de presó, 6 de llibertat vigilada i la prohibició d’acostar-se a la víctima durant 5 anys amb una indemnització de 8.000 euros, mentre que la defensa en sol·licita l’absolució. El judici ha quedat vist per sentència.