L’Ajuntament de Golmés instal·la plaques solars en la planta potabilitzadora

El parc solar compta amb 147 panels per generar 550 Wp (potència pic) per autoabastir l'equipament de la planta de tractament d'aigua de boca

Planta potabilitzadora de Golmés ©Golmés
photo_camera Planta potabilitzadora de Golmés ©Golmés

L’Ajuntament de Golmés ha desplegat el projecte d’instal·lació d’un parc solar en la finca de la Pineda del Salat, on es troba la planta de tractament d’aigua de boca del municipi. Es tracta d’una instal·lació de 147 planells solars que proporcionaran una potència de 550 W de pic, que permetrà autoabastir els equipaments de la potabilitzadora.

Plaques fotovoltàiques en la planta potabilitzadora de Golmés ©Golmés
Plaques fotovoltàiques en la planta potabilitzadora de Golmés ©Golmés

Segons explica l’alcalde de Golmés Jordi Calvís és l’equipament municipal que consumeix més energia, i amb el nou projecte es reduirà significativament la dependència de les fonts d’energia no renovables del consistori golmesenc. El parc solar ha suposat una inversió de 60.472 euros, que el consistori del Pla d’Urgell finançarà amb un ajut de 49.977 euros, procedents del Pla de Cooperació Municipal d’Inversions 2023-2024 de la Diputació de Lleida i la resta de fons propis.

 Segons afegeix Calvís d’ençà que l’Ajuntament ha posat en funcionament el parc solar, el consistori ha constatat un important estalvi econòmic en consum energètic, però també és destacable els 17.300 kg de CO₂ que s’han deixat d’emetre a l’atmosfera, en el decurs d’aquests sis mesos de funcionament

L’Ajuntament continua explorant noves formes d’integrar pràctiques sostenibles en els seus equipaments. Per aquest motiu el consistori ha publicat les bases del concurs del projecte d’instal·lació fotovoltaica d’ús compartit a la teulada del pavelló poliesportiu per cobrir la demanda energètica dels edificis de les escoles, centre cívic, consultori, casal cultural i el mateix pavelló.