L’Ajuntament de Mollerussa vol canviar tot l’enllumenat a LED el 2024

Segons l’equip de govern, la transformació suposaria 250.000 euros d’estalvi anuals en la factura energètica que actualment suposa un 12% de la despesa total del consistori

Fanal ubicat a l'avinguda Ermengol V de Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera Fanal ubicat a l'avinguda Ermengol V de Mollerussa ©JordiBonilla

Dels 3412 fanals que hi ha instal·lats actualment a Mollerussa, només 414 compten amb bombetes LED de baix consum. És per això que l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Mollerussa preveu incloure la renovació total de l’enllumenat com una “peça central” al pressupost del 2024, tal com ha explicat l’alcalde Marc Solsona. Actualment, el cost econòmic de la llum suposa un 12% de la despesa corrent, fet que condiciona notablement la resta del pressupost. D’aquesta manera, el canvi a LED permetria estalviar 250.000 euros anuals en la factura energètica del municipi.

Segons Solsona, tots els grups polítics coincideixen en la necessitat de renovar l’enllumenat públic i estan en converses per arribar a un consens.

L'alcalde Marc Solsona durant la roda de premsa setmanal de l'Ajuntament de Mollerussa ©JordiBonilla
L'alcalde Marc Solsona durant la roda de premsa setmanal de l'Ajuntament de Mollerussa ©JordiBonilla

La voluntat és poder renovar tota la xarxa al llarg del 2024 i, per això, l’alcalde ha assumit que “caldrà buscar diferents fórmules de finançament”. Tanmateix, ha puntualitzat que la instal·lació està en bon estat i que la inversió seria únicament per canviar les bombetes. A banda dels beneficis econòmics, Solsona també ha destacat que suposarà una millora en la “percepció de seguretat” per la ciutadania, ja que es reduiria la despesa, però es veuria incrementada la llum que generen els fanals.

Tot i que l'alcalde no ha volgut donar xifres, en campanya electoral el grup de Mollerussa Primer va prometre destinar 1,5 milions d'euros en el canvi a llum LED.

Pel que fa als talls de corrent dels darrers mesos, assumpte que va aparèixer al darrer Ple del consistori, l’alcalde ha volgut aclarir que l’ajuntament “no som responsables del subministrament” i que la competència és d’Endesa.