L’Hort Poètic de Bellvís plasmat en un llibre amb il·lustracions de Vallverdú

La cita poètica organitzada per Jaume Suau i Nati Moncasi des del 2016 ha reunit una quarantena de poetes al llarg de set edicions que ara queden recopilades en un poemari inèdit

Roda de premsa de presentació del poemari de l'Hort Poètic de Bellvís ©DiputaciódeLleida
photo_camera Roda de premsa de presentació del poemari de l'Hort Poètic de Bellvís ©DiputaciódeLleida

L’Hort Poètic que brota a Bellvís des del 2016 en una finca del poeta Jaume Suau i la cap de Biblioteques de Lleida Nati Moncasi es transformarà en un llibre recopilatori amb poemes inèdits dels autors que han participat al certamen poètic. El poemari, que compta amb les il·lustracions de Josep Vallverdú, es presentarà aquest diumenge 22 d’octubre al casal cultural de Bellvís a les 12 del migdia amb la presència de Vallverdú i els impulsors del projecte.

Cartell de la presentació del llibre Hort Poètic
Cartell de la presentació del llibre Hort Poètic

La publicació recull noms com Mónica Gabriel i Galán, Àngels Marzo, Jordi Pàmias, Jaume Pont, Eduard Batlle, Joan Francesc Dalmau, Anton Not, Vega Cerezo o el mateix Vallverdú, a més d’Antònia Vicens com a poeta invitada. En total són 41 poemes inèdits o significatius de cada autor, seleccionats entre els 150 que s’han recitat al llarg de les edicions de l’Hort Poètic.

L’impulsor de la trobada i del llibre, Jaume Suau, ha destacat que els poemes escollits “han impregnat als autors a l'hora de fer-los”

Durant la presentació del llibre, a banda de la conversa entre Suau i Vallverdú, el grup Fil invisible recitarà alguns dels poemes i el Cor Banaha interpretarà dues composicions inèdites de Rafel Moreno a partir de poemes de Suau. La recaptació anirà destinada a La Marató de TV3.