L’oposició carrega durament contra l’augment salarial del nou govern de Mollerussa

El ple ordinari d’aquest dijous ha ratificat l’entrada de Junts a l’executiu local, malgrat que la regidora Rosalía Carnicé no formarà part de l’equip de govern i actuarà de manera independent de la resta del seu grup

Ple de l'Ajuntament de Mollerussa del 30 de novembre ©JordiBonilla
photo_camera Ple de l'Ajuntament de Mollerussa del 30 de novembre ©JordiBonilla

En el ple ordinari de l’Ajuntament de Mollerussa del 30 de novembre tota l’atenció va centrar-se en l’acord de governabilitat pel qual tres regidors de Junts per Catalunya entraran a formar part del govern municipal. Tal com es va anunciar, assumiran les àrees d’educació, sostenibilitat i igualtat i turisme, a més de la segona tinència d’alcaldia.

La principal crítica des de l’oposició ha estat el canvi de retribucions dins de l’equip, al qual se sumen dues noves dedicacions parcials del grup de Junts a les dues ja existents de Mollerussa Primer i l’exclusiva del PSC. D’aquesta manera, la despesa salarial de l’executiu passarà de 112.525 € anuals a 180.040 €, sense sumar-hi la retribució per assistències de quatre regidors. Aquest punt es va aprovar amb els vots del govern, l’abstenció del PP i Rosalía Carnicé i el vot negatiu d’ERC i la CUP.

El regidor de la CUP, Pol Chumillas, va destacar que “es passa d'una reducció del 21% en la retribució de l’equip de govern a un increment que no volem ni calcular”. Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Engelbert Montalà, va assenyalar que aquest pacte “és un cost que hauran de pagar els ciutadans de Mollerussa”. Des del Partit Popular, el portaveu Joan Simeon va voler fer èmfasi en el fet que “des de l’oposició es pot fer tan bona política o millor que des de l'equip de govern”.

L’equip de govern va defensar-se al·legant que no compten amb cap càrrec de confiança, tot i poder fer-ho

La regidora Rosalía Carnicé intervenint en el darrer ple de l'Ajuntament de Mollerussa ©JordiBonilla
La regidora Rosalía Carnicé intervenint en el darrer ple de l'Ajuntament de Mollerussa ©JordiBonilla

Pel que fa al paper de la regidora de Junts, Rosalía Carnicé, aquesta va anunciar la seva voluntat de desvincular-se dels altres tres regidors juntaires, tot i no sortir del grup municipal. “Soc una persona de partit i això no ha d’implicar que jo hagi de sortir de Junts”, va explicar l’edil.

Carnicé va voler intervenir en un dels primers punts, però el portaveu de Junts, Raül Aguilar, va denegar-li la paraula. En un altre moment del ple, el grup d’ERC va voler cedir-li el seu torn, però l’alcalde Marc Solsona va desestimar-ho al no tractar-se del mateix partit. Finalment, al torn de precs i preguntes, la CUP també va demanar cedir la paraula a Carnicé, tot i que la regidora va poder manifestar-se igualment.

Durant el ple també es va aprovar la modificació del POUM per dues parcel·les de la plaça de l’Orfeó Renaixença amb tots els vots favorables, excepte el de la CUP, que van explicar que “durant la campanya vam dir que no aprovaríem més modificacions urbanístiques”.

Un altre dels punts polèmics va ser l’aprovació d’un reconeixement extrajudicial de crèdit per factures pendents de pagament de 485.000 €

Pel que fa a les mocions, es va aprovar una demanda de M1R i JxCAT per la millora del finançament dels ens locals, una moció de M1R sobre la contractació al món local i una de JxCAT que sol·licitava la creació d’una taula de la discapacitat a Mollerussa.