La 39a Cursa de l'Indiot de Mollerussa preveu la participació de 700 atletes

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

La 39a edició de la Cursa de l’Indiot, que tindrà lloc el pròxim 26 de desembre a les 10 h del matí a Mollerussa, espera comptar amb 700 participants entre la cursa oberta, que repeteix les dues distàncies de 5 i 10 kilòmetres que ja es van incorporar l’any passat, i les curses infantils. Així ho han anunciat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Xavi Puigredón, president de l’Associació Atlètica Xafatolls, coorganitzadora de la cursa, els quals han explicat que enguany com a novetat es modifica el recorregut, que recorrerà un tram de l’N-2, per fer-lo més segur i també més ràpid i atractiu.

Així mateix, els organitzadors han detallat que la inclusió de dues distàncies diferents, la de 10 i la de 5 kilòmetres, que ja es va fer l’any passat, té l’objectiu de puntuar a la Lliga de Ponent. La sortida serà també per segon any consecutiu a les 10 h del matí des de la plaça de Manuel Bertrand. Així, les categories de Veterans, Màster i Sènior sortiran primer mentre que els més petits ho faran, com sempre, a partir de les 11.30 h en diferents curses ordenades per categories. Durant la cursa estaran tallats, com cada any, els carrers del centre de la ciutat pels quals passaran els atletes, segons ha indicat Marc Solsona, que ha demanat la comprensió de la ciutadania per les molèsties que això pugui ocasionar i ha anunciat que, com també es fa amb la Mitja Marató, es penjarà un ban per comunicar els talls de circulació. L’alcalde ha aprofitat l’avinentesa per agrair la tasca feta per l’Associació Atlètica Xafatolls al llarg de tot l’any portant el nom de Mollerussa arreu on competeix.

Tots els atletes inscrits a aquestes curses rebran una bossa amb obsequis i uns guants tècnics i també hi haurà un avituallament a l’arribada amb un caldo calent i aigua. A més, el guanyador de la cursa de 10 km serà obsequiat amb un gall dindi envasat al buit, els tres primers classificats de la cursa oberta seran obsequiats amb aus envasades al buit i un trofeu al·legòric. En el cas de la competició infantil, es premiarà amb obsequis als 5 primers i amb medalles a tots els pàrvuls. Les inscripcions pel que fa als escolars tenen un preu de 2 euros i es podran fer en línia a www.mollerussa.cat/indiot.