La Cursa de Sant Blai del Palau d'Anglesola bat el rècord de participants

7ª Cursa Agro-Llobera Sant Blai. El diumenge, 29 de gener de 2023, al Palau d'Anglesola.
photo_camera 7ª Cursa Agro-Llobera Sant Blai. El diumenge, 29 de gener de 2023, al Palau d'Anglesola.

Redacció | Foto: Ajuntament del Palau d'Anglesola

El Palau d'Anglesola s'ha omplert d'atletes en el darrer diumenge, 29 de gener per recorrer la Cursa Agro-Llobera Sant Blai. En aquesta 7a edició s'han inscrit 655 corredors, rècord de l'esdeveniment. Aquesta colla han desafiat el fred i han recorregut el traçat urbà que es caracteritza pel seu poc desnivell. D'aquí el lema, “viu la cursa de Sant Blai, la més plana que has fet mai”.

El podi ha comptat amb l'Associació Atlètica Xafatolls, que s'ha endut els dos podis dels 10 km i també el femení dels 5 km. El palauanglesolí Ricard Pastó, s'ha proclamat campió un any més dels 10 km (31:49), seguit de Muhammad Lamin i Jaume Garriga. En la categoria femenina la primera a travessar la meta ha estat la Joana Tomé (40:39). Darrere seu ho han fet l'Adriana Daza i l'Aïda Tugues.

En la prova de 5 km, el més ràpid ha estat Javier Castells, de les Finques Prats Runners, amb un temps de 16:20, davant de Guillem Palou i Rahal Boufra. Pel que fa a la categoria femenina la primera ha estat Sònia Sans (19:03), seguida per la palauanglesolina i també membre dels Xafatolls, Mar Serrano, i la Laura Pallejà.

La cita atlètica, organitzada per l'Ajuntament del Palau d'Anglesola i el Club Esportiu del Palau d'Anglesola, és viable gràcies al compromís dels 85 voluntaris que cuiden cada detall de l'esdeveniment. Darrere també hi ha el suport d'institucions i una trentena d'empreses patrocinadores. La prova puntua per la Lliga Ponent.

Un cop més, la Cursa ha comptat amb la presència d'Egoismo Positivo, una entitat que treballa per la inclusió des de l'àmbit de l'esport. Aquests voluntaris han permès que mitja dotzena de persones amb cadira de rodes poguessin recorrer el circuit, enmig d'un ambient fabulós. De l'edició d'enguany també destaca l'homenatge al Víctor Rodríguez Quesada, esportista que va morir fa un any, després de participar en la Cursa del Palau d'Anglesola. Abans del tret de sortida s'ha enlairat el seu dorsal, perquè presidís el recorregut des del cel. La seva esposa ha recorregut per primer cop 10 km en record del Víctor, acompanyada de la família esportista dels Running Lleida i els Trotallunàtics.