La Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola tanca les portes de la seva 8a edició amb uns 1.800 visitants

Redacció | Foto: Marina Ruiz / Delegació de Govern de Lleida

La 8a Mostra de Formatges Artesans del Palau d'Anglesola, que va tenir lloc diumenge 20 de novembre al Pavelló poliesportiu, va tancar les portes amb uns 1.800 visitant, convertint-se, així, en una de les edicions del certamen amb més participació.

La fira, organitzada per l’Ajuntament del Palau d'Anglsola i l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà, ha comptat amb la participació de formatgers de deu comarques de Catalunya, quatre de les quals de la vegueria de Lleida, i ha comprès la venda i degustacions i tastos guiats de formatges, així com maridatges amb altres productes de proximitat. També ha inclòs activitats adreçades als infants perquè es familiaritzin lúdicament amb els productes artesans, entre altres. Un dels objectius d’aquesta mostra és promocionar el qualificatiu artesà d’aquests formatges com un tret diferencial respecte dels de les grans marques comercials.

D'altra banda, també es va fer l'entrega dels premis del concurs de pastissos de formatge; Núria Montagut va ser la guanyadora en la categoria d’adults, mentre que en la d'Infants Roger Caelles es va endur el primer premi i Arnau Camps el segon.

La Mostra ha comptat amb la participació del delegat de Govern, Bernat Solé, qui ha presidit l'acte de lliurament del guardó Formatger d'Honor 2022, que s’ha atorgat al meteoròleg Francesc Mauri, juntament amb l'alcalde del municipi, Francesc Balcells.

El delegat, Bernat Solé, ha reivindicat l’elaboració dels productes artesans i de proximitat com una “eina important d’arrelament al territori”. També ha incidit en la importància de la producció de proximitat artesana per a la promoció de la qualitat i de tot un seguit de valors afegits que hi són vinculats, com ara el treball, la tradició i els coneixements heretats com a segell d’aquest tipus d’elaboració. L'acte ha sigut un dels darrers actes del delegat del Govern a Lleida després de la seva inhabilitació durant un any dictada pel Tribunal Suprem.