L’Ajuntament de Mollerussa accelerarà una modificació urbanística per poder ocupar 1.800m2 i ampliar l’Escola Ignasi Peraire

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa accelerarà una modificació ja contemplada al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb l’objectiu de poder ocupar anticipadament 1.800 metres quadrats d’un pla parcial per desenvolupar i cedir-los a Educació per ampliar l’Escola Ignasi Peraire. Així s’ha compromès l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, davant la direcció i l’AMPA del centre escolar en la reunió que han mantingut aquest passat divendres al consistori i en la qual també han participat els edils d’Urbanisme, Pere Garrofé, i d’Educació, Dolors Bargalló així com representants del departament d’Educació.

La reunió també ha servit perquè des del consistori es reconegués que no es va comunicar adequadament l’inici de les obres aquest passat dimarts per alinear un tram del carrer de Felicià Valls amb l’objectiu de millorar la mobilitat i l’accés segur per als vianants al recinte on es preveu ubicar les atraccions durant la celebració de la 150a Fira de Sant Josep. Les obres afecten una parcel·la de 280 metres quadrats situada a l’extrem del pati de l’escola Ignasi Peraire, una parcel·la que al POUM ja es contempla com a afectada i susceptible de ser alineada, encara que fins al moment no havia calgut actuar sobre ella.

L’alcalde ha explicat que un cop “feta l’autocrítica cal buscar solucions” per la qual cosa ha indicat que en el pròxim Ple està previst passar la proposta de modificació urbanística per fer l’ocupació vinculant dels terrenys d’equipaments i “desencallar un tema que teníem enquistat des del 2009” per tal que es pugui delimitar el terreny i ser utilitzat ja el pròxim curs.

Per la seva part, la directora del centre, Montse Serret, ha assegurat que “la proposta ens sembla bona i és un benefici per l’escola perquè el POUM preveu una zona d’equipaments que ens cedirien a l’escola i ens permetria reubicar els serveis afectats”. També ha dit que des de la comunitat educativa del centre “serem flexibles amb els terminis perquè entenen que hi ha una sèrie de tràmits i actuacions administratives que s’han de fer”, tot i això, “creiem que haurien d’estar resolts en un curs”, ha matisat, per afegir que mentrestant “ens acomodarem amb el pati que tenim i reubicarem el mobiliari”.