El pressupost 2023 presentat per l'Ajuntament de Mollerussa augmenta un 8% més que l'anterior

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple ordinari del pròxim 28 de desembre un pressupost de 16.837.433 euros, una xifra que suposa un 8% més que en l’anterior exercici. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de ciutat, Marc Solsona, el qual ha indicat que es tracta d’un pressupost “ambiciós, però conservador en el plantejament i que permet ser susceptible de ser modificat en positiu perquè està molt acurat”.

Així, el pressupost contempla una partida d'1,9 M€ a inversions, dels quals 650.000 euros provenen de fons propis i 1,3 M€ de subvencions, ha indicat, posant l’èmfasi en actuacions com l’adequació per a Serveis Socials de les oficines de la que fou La Caixa (225.000 €), l’ampliació del cementiri (30.000 €), la millora del clavegueram del carrer del Nord (94.000 €), les obres d’habilitació de l’Institut d’Emprenedoria (300.000 €), l’arranjament del recinte firal (317.000 €) o l’adequació de Cal Duch per transformar-lo en un espai juvenil i dinàmic (90.000 €) i de Cal Castelló per adaptar-lo a les necessitats del centre residencial que es preveu construir (60.000 €), entre altres actuacions com la compra d’arbrat i de maquinària i utillatge per a parcs i jardins. L’alcalde ha assegurat que “es tracta d’actuacions molt potents que transformen i que permeten a Mollerussa estar al dia”.

Solsona també ha exposat el fet que el pressupost inclou l’amortització d'1,1 M€, un fet que “juntament amb la previsió de no contractar cap operació de crèdit farà que tanquem el 2022 amb una ràtio d’endeutament del 66,45%” amb l’objectiu de tancar amb un 58,47% el 23. En aquest sentit, s’ha mostrat satisfet “perquè hem aconseguit donar el tomb a la situació de l’Ajuntament amb uns indicadors de deute més baixos dels darrers 25 anys i mantenim una capacitat inversora gràcies a la capacitat d’obtenir subvencions”.

L’alcalde també ha explicat que el pressupost destinarà 6,8 M€ a despesa corrent i que preveu també els increments dels costos energètics encara que també contempla ajuts promesos per diferents institucions per minimitzar-los. Així mateix, també ha indicat que pel que fa a les despeses de personal, se situen 6,3 M€ amb la previsió de reforçar la plantilla de la brigada.

Un altre dels apunts que ha fet l’alcalde en l’avanç del pressupost és que es destinarà una partida de 100.000 per commemorar el centenari del Teatre L’Amistat, sent també la reforma del recinte firal per celebrar el 150è aniversari de la Fira de Sant Josep un altre dels ítems destacats l’any vinent.