L’estació de càrrega de vehicles elèctrics de Mollerussa incrementa en un any un 44% les càrregues i un 15% els usuaris

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’estació de càrrega de vehicles elèctrics ha registrat un total de 3.857 càrregues de 264  usuaris diferents en el darrer any, xifres que suposen un increment del 44% pel que fa als usos i un 15% de les persones que n’han fet ús. Així mateix, l’augment de les càrregues ha fet que s’hagi aconseguit evitar l’emissió de 52 tones de CO₂ quan durant el primer any d’existència del servei en van ser 25 les tones evitades.

L’estació, que es va habilitar el febrer del 2021 al pàrquing municipal del costat del recinte de les piscines d’estiu, permet carregar dos vehicles simultàniament a 25 kW en un temps d’entre 30 minuts i una hora, segons el model del vehicle, ja que preveu 3 sistemes diferents de càrrega. Així, aquest any s’ha subministrat 62.134 kWh amb un temps mitjà de càrrega de 60 minuts i un subministrament d’energia mitjana per càrrega de 16 kWh.

Val a dir que el servei ha estat gratuït durant els dos primers anys de funcionament amb l’objectiu de promoure l’ús de vehicles elèctrics i també donar a conèixer entre la ciutadania la nova instal·lació.

L’ús del servei es fa a través de l’app EV Charge, la qual connecta 546 punts de recàrrega ubicats arreu de Catalunya a través de l’entitat Aliança de Municipis. D’aquesta manera, des de qualsevol lloc es pot veure quins punts hi ha disponibles.