Linyola es consolida com a capital de la camamilla i els tractors antics

La plaça Planell ha estat l'escenari del certamen aromàtic i les diferents proves rurals
Un dels tractors durant la gimcana a la Fira de Linyola ©JordiBonilla
photo_camera Un dels tractors durant la gimcana a la Fira de Linyola ©JordiBonilla

La plaça Planell de Linyola ha concentrat aquest diumenge tota l'activitat de la 9a edició de la Fira de la Camamilla i els Tractors Antics. El recinte estrenava el nou emplaçament a les vuit del matí amb l'arribada dels tractors i un esmorzar popular per a tots els participants.

La trentena de parades han obert portes a les deu amb una àmplia varietat de plantes aromàtiques, amb la camamilla com a protagonista, i també diferents entitats del municipi i productes de proximitat com formatges, licors o coques. Els visitants també han pogut gaudir d'un concert de combo de l'Escola de M´úsica.

S'han exposat els gegants centenaris de Linyola i les obres de patchwork de l'alumnat local

La jornada ha culminat amb la tradicional gimcana de tractors i una de les novetats d'aquesta edició, la competició de tractors contra cotxes en la qual s'han arrossegat diferents vehicles per demostrar la seva força. A les dues del migdia s'ha posat punt final a la fira amb la tradicional rua pels carrers del centre.

El certamen estava inclòs dins la Festa Major de Linyola, que aquest any commemorava els 50 anys de la festa de les cassoles, així com la primera Trobada Gegantera del municipi. Les festes clouran demà amb un monòleg de l'humorista Pep Plaza.