Diuen els linyolencs que històricament han tingut una fixació amb la camamilla, una planta que la quitxalla local es dedicava a collir, en els marges de les finques, per tal d’aconseguir uns dinerons per poder gastar durant la Festa Major. Al mes d’abril les bicicletes feien autèntics carrerons pel terme de Linyola a la recerca de la camamilla, joves inquiets que conreaven les plantes per després vendre-les al poble, per elaborar les infusions i licors, segons explicava l’elaborador local Mingo Sarradell.

Els experts expliquen que la camamilla de Linyola compta amb propietats que la distingeixen d’altres. Als anys seixanta una empresa alemanya es va dedicar a conrear tota la camamilla que estava al seu abast; la pellerofa es convertia en sobres d’infusió, i l’essència la transformaven en un producte que, sembla ser... curava tots els mals.
El cultiu i la transformació ha derivat en una activitat residual per alguns nostàlgics com el Mingo Sarradell i el Gerard Barsalàque l’han convertit en un licor gurmet. Per tal de conservar la memòria històrica d’aquest correu el municipi del Pla d’Urgell va impulsar una festa anual, que reunia persones i activitats que encara continuaven amb el tractament de la planta remeiera i medicinal.
La iniciativa va arrencar fa vuit anys, i en aquesta trajectòria ha anat modi-ficant el seu format per tal d’adaptar el programa als hàbits i els gustos dels veïns i visitants

Mostra de tractors antics
A Catalunya existeix una de les majors concentracions de tractors de tot el món, i, per altra banda, Linyola va assolir un Record Guinness de venda d'aquesta maquinària a finals dels anys 70. Els organitzadors van incloure la mostra de tractors antics, perquè Linyola va ser un dels primers municipis a comptar amb aquests vehicles agrícoles.
La Fira de la Camamilla naixia l’any 2014 en paral·lel amb la Mostra de Tractors antics, una manera de dur a terme dues reivindicacions locals, el conreu de la planta aromàtica i remeiera, i el parc dels vehicles que van facilitar de manera considerable l’activitat agrària.

Exposicions
El programa d’activitats de lleure i musicals es completa amb un seguit d’exposicions singulars, com la visita al Molí de l’Oli on es podrà veure una exposició de plantes aromàtiques i medicinals, de la Montse Darbra i Josep M. Mas. Els pintors urbans situaran obres d’anys anteriors per l’espai expositiu. Als baixos de L’Ajuntament es podran visitar als gegants joves i als centenaris, a Cal Formiguera - l’antic Cau- es podrà veure una mostra de treballs de Patchwork. A la Sala del Sindicat a Il·lustradora Glòria Vidal mostrarà el seu treball Oníriques.
Als baixos de Cal Formiguera el fotoperiodista i director del diari Comarques de Ponent, Josep Anton Pérez presenta una nova sèrie de la col·lecció Cotidiane Look, un projecte que combina la tecnologia digital amb el concepte orgànic i analògic de la tècnica Glidèe. El fotoperiodista desplegava el projecte l’any 2015 recollint una col·lecció de més de 1.700 instantànies, en paral·lel a la feina quotidiana del seguiment informatiu. A Linyola mostrarà una trentena de peces.