L'olor de la camamilla i els tractors antics ompliran de nou Linyola

La Festa Major també inclou la 50a edició de la Festa de les Cassoles i la primera Trobada Gegantera
Edicions anteriors de la Fira de la Camamilla i els Tractors Antics ©JosepAPérez
photo_camera Edicions anteriors de la Fira de la Camamilla i els Tractors Antics ©JosepAPérez

El diumenge 26 de maig, Linyola tornarà a ser epicentre de la camamilla i els tractors antics amb la 9a edició de la Fira de la Camamilla i els Tractors Antics.

La jornada arrencarà a les vuit del matí a la plaça Planell com a nou i únic emplaçament i de nou a dos quarts d'onze hi haurà l'esmorzar popular davant de la cooperativa. La venda de tiquets es farà a l'Ajuntament fins al 23 de maig.

A les deu del matí es posaran en marxa una trentena de parades de plantes aromàtiques, així com també d'entitats locals i productes de proximitat. També hi haurà l'exposició dels gegants centenaris i els gegants joves de Linyola, així com de patchwork de l'alumnat de Linyola a la planta baixa del Sindicat.

De dos quarts d'onze a les dotze hi haurà la gimcana de tractors

Al migdia hi haurà l'actuació del combo de l'Escola de Música de Linyola i, seguidament, l'exhibició de força amb tractors competint contra cotxes que hauran d'arrossegar. A les dues del migdia se celebrarà la rua des de la plaça Planell pels carrers. La Fira tancarà portes a dos quarts de tres del migdia.

Consulta aquí el programa complet de la Fira de la Camamilla i els Tractors Antics

La Festa Major celebra els 50 anys de les cassoles

Presentació de la Festa Major de Linyola 2024 ©JordiBonilla
Presentació de la Festa Major de Linyola 2024 ©JordiBonilla

A més, del 24 al 27 de maig Linyola celebrarà la seva Festa Major. Dins de la programació destaca la 50a edició de la Festa de les Cassoles, que tindrà lloc el divendres 24 a la plaça Planell a partir de les quatre de la tarda.

A les vuit del vespre es farà un homenatge als col·laboradors de la festa amb la inauguració d'una escultura d'Erik Schmitz. També hi haurà una exposició de fotografies dels 50 anys. Hi haurà una vintena de cassolaires, 9 cassoles, uns 750 comensals i 35 cambrers voluntaris, tal com ha assegurat el president dels cassolaires, Àngel Martínez.

El dissabte 25 tindrà lloc la 1a Trobada Gegantera organitzada per la colla Gratali. La cap de colla, Meritxell Queralt, ha explicat que han recuperat l'activitat amb una vintena de membres.

El programa de la Festa Major també compta amb concerts joves, activitats per als més petits, sessions de ball i un monòleg de Pep Plaza.

Consulta aquí el programa complet de la Festa Major de Linyola