L'ús de la targeta personal fa millorar la recollida selectiva al Pla d’Urgell

L'objectiu del pla pilot és superar l'actual 57% de reciclatge a tota la comarca d’aquí a dos anys com "una prioritat de govern", segons el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau

Imatge dels contenidors de recollida selectiva del Pla d'Urgell ©CCPladUrgell
photo_camera Imatge dels contenidors de recollida selectiva del Pla d'Urgell ©CCPladUrgell

La prova pilot d'implementar la targeta d'identificació personal per obrir els contenidors soterrats de recollida selectiva al Pla d'Urgell ha donat bons resultats en la seva primera fase. El Palau d’Anglesola, Sidamon i Vilanova de Bellpuig han estat els municipis de la comarca on s'ha testat i que han aconseguit registres d'entre un 9 i un 12% superiors als d'abans de la prova.

L'objectiu del pla pilot és assolir un 57% de reciclatge correcte als diferents pobles

Els resultats es van presentar fa uns dies a les alcaldies del Pla d'Urgell en una trobada al Consell Comarcal del Pla d’Urgell amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire. A banda de la recollida selectiva, la prova també ha permès reduir en més d'un 20% la fracció resta.

Peraire va valorar positivament el sistema d'identificació d'usuari i va assenyalar que la fracció rebuig "continua sent la que requerirà de major atenció". Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau, va fixar l'objectiu de superar l'actual 57% de reciclatge a tota la comarca d’aquí a dos anys com "una prioritat de govern".