Marc Solsona assegura que “és difícil” el Kalikenyo se celebri a Mollerussa sense permís

L'alcalde afirma que s'ha anunciat sense l'autorització de l'Ajuntament i li "genera dubtes" sobre si concedir-la
L'alcalde Marc Solsona en una roda de premsa i el cartell del Kalikenyo ©Comarques
photo_camera L'alcalde Marc Solsona en una roda de premsa i el cartell del Kalikenyo ©Comarques

El dissabte passat el festival Kalikenyo Rock, que fins al 2021 s’havia celebrat a Juneda, anunciava que es traslladava a Mollerussa, tal com va avançar en primícia Comarques de Ponent. Tanmateix, des de l'Ajuntament de Mollerussa han negat que des del festival disposin d'autorització municipal per dur a terme l'esdeveniment a la capital del Pla d'Urgell.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que hi ha hagut contactes entre l’organització i el consistori, però que “només han estat converses telefòniques” sense confirmar res al festival.

L'associació que munta el Kalikenyo va presentar una instància el 10 de maig demanant el pavelló Pla d'Urgell per realitzar un concert, malgrat que l'Ajuntament encara no hi ha donat resposta.

El primer edil ha detallat que a l'octubre hi ha previstes altres activitats al municipi i al recinte on volien celebrar-ho

En aquest sentit, Solsona ha assegurat que “si l'estratègia és anunciar-ho sense autorització, és molt difícil que el Kalikenyo vingui a Mollerussa” i que des del consistori no han pres cap decisió al respecte.

El Kalikenyo Rock va publicar el cartell per a una única jornada el 12 d’octubre que hauria de celebrar-se amb Inadaptats, KOP i Kaos Urbano com a caps de cartell.

A principis d'any, el festival Kalikenyo Rock anunciava que deixaria de celebrar-se a Juneda. Des de l'organització assenyalaven les diferències amb l'Ajuntament fruit de la celebració d'un altre festival punk, l'Antifa Rock, organitzat pel grup de joves de Juneda que no van poder utilitzar la marca Kalikenyo en ser registrada per un dels antics membres de l'associació. En aquest sentit, l’Ajuntament de Juneda va afirmar que només donaria suport al festival que organitzés el jovent del municipi.