Marc Solsona responsabilitza el coordinador de recursos humans del retràs del pressupost

L'alcalde assegura que no es tracta d'un tema econòmic, sinó de la falta d'un informe sobre la plantilla que havia d'elaborar l'àrea de personal i que encara no s'ha presentat
L'alcalde Marc Solsona durant la roda de premsa d'aquest dimarts ©JordiBonilla
photo_camera L'alcalde Marc Solsona durant la roda de premsa d'aquest dimarts ©JordiBonilla

Després de tancar la part econòmica del pressupost municipal a finals de gener, l'Ajuntament de Mollerussa continua sense poder aprovar els comptes. Així i tot, l'alcalde Marc Solsona ha assegurat que la problemàtica ha entrat una nova fase i ha assenyalat al coordinador de recursos humans per la falta d'un informe sobre personal que cal adjuntar al pressupost.

Solsona ha explicat que el departament de RRHH encara ho ha facilitat aquest informe després d’un mes i mig d’espera. El primer edil ha qualificat la situació de "molt lamentable" en incomplir-se la seva voluntat d’aprovar-los el 29 de febrer i ha declarat que, com a responsable d’aquesta àrea, actuarà un cop disposi de l’informe.

L’alcalde també ha remarcat que "el focus no està sobre intervenció" sinó en aquest incompliment en l’entrega del document, que posteriorment passarà per intervenció i l’equip de govern.

L’informe sobre la plantilla municipal, de 124 treballadors, està condicionat al procés d’estabilitzacions del personal i al treball que s’està duent a terme a les taules de negociació. En aquest sentit, Solsona ha explicat que les decisions que es puguin prendre a posteriori han de concordar amb el que s'aprovi.

El pressupost s’elevarà als 19 milions d’euros, 6 dels quals seran del capítol de personal

"Quan un tràmit que ha de ser ordinari s’encalla, el context canvia i quan el tinguem també ens prendrem el temps que calgui per analitzar-lo", ha sentenciat Solsona, que no ha volgut fer cap previsió sobre quan serà el ple de pressupostos, donat que dependrà de la data d’entrega de l’informe.

Tanmateix, el pròxim dijous 7 de març hi haurà sessió plenària a l’Ajuntament de Mollerussa per tractar altres assumptes municipals.