La marxa BTT Catigat del Pla d'Urgell reuneix 850 participants a Sidamon en la catorzena edició

El polígon de Sidamom i les instal·lacions de l'empresa A. Miquel rebien aquest diumenge més de 850 esportistes i aficionats a la BTT, que participaven en la catorzena edició de la Catigat Pla d'Urgell
Sortida de la marxa BTT Catigat a Sidamon ©JosepAPérez
photo_camera Sortida de la marxa BTT Catigat a Sidamon ©JosepAPérez

El polígon de Sidamon i les instal·lacions de l'empresa A. Miquel rebien aquest diumenge més de 850 esportistes i aficionats a la BTT, que participaven en la catorzena edició de la Catigat Pla d'Urgell, una iniciativa cicloesportiva que recorre els 18 pobles de la comarca. Segons els organitzadors enguany els inscrits han arribat de més enllà del Pirineu, i Andorra i una copiosa participació de terres espanyoles.

Sortida de la marxa BTT Catigat a Sidamon ©JosepAPérez
Sortida de la marxa BTT Catigat a Sidamon ©JosepAPérez

La Catigat arribava en el seu periple itinerant a Sidamon punt de partida dels recorreguts de 45, 75 i 105 quilòmetres que els esportistes han pogut triar, amb les opcions de recorregut per als més petits, i enguany per primer cop per a persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta iniciativa ha convertit la convocatòria popular BTT en una de les més inclusives gràcies a l'impuls de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL). 

La Catigat obsequia als alcaldes de la comarca amb un pernil
La Catigat obsequia als alcaldes de la comarca amb un pernil

Es tracta d'una activitat no competitiva que ha de conviure amb la mobilitat quotidiana d'un dia festiu per la qual cosa s'ha hagut de coordinar més de 200 voluntaris, que situats en punts estratègics vetllen per la seguretat dels participants i també de punt d'avituallament. 

Els organitzadors han convertit la Catigat en una activitat singular que ha generat molts edictes, i per aquest motiu any rere any es van incorporar iniciatives atractives i divertides com la localització de pernils amagats pel recorregut

 

El projecte “Ellas son de aquí” 

Per segon any consecutiu la plataforma “Ellas son de aquí”, que patrocina la marca de pomes Livinda del Grup Nufri, col·labora amb la Catigat. Un projecte que dona suport a esportistes femenines per desenvolupar plans esportius individuals o col·lectius. La plataforma inclourà el premi especial Territori, al que podran optar iniciatives femenines sorgides al Pla d'Urgell.

La catigat destina en cada edició un euro de les inscripcions a projectes solidaris, la recaptació que es faci, Livinda aportarà 1.000 euros, per la qual cosa 2.000 euros, es destinarà a projectes femenins del Pla d’Urgell

Circuit permanent

La prova cicloturística CATIGAT del Pla d’Urgell es convertirà en ruta permanent senyalitzada que mantindrà l’objectiu amb el qual va néixer la marca, fomentar la descoberta del patrimoni cultural, paisatgístic i monumental de la comarca, així com el foment de l’activitat física.

A través del projecte “Paisatges de Ponent” que impulsa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació s'instal·laran unes banderoles recuperables que senyalitzaran una ruta circular de 100 quilòmetres que es podrà recórrer durant tot l'any i que discorre pels termes municipals  dels 18 pobles del Pla d’Urgell. 

El recorregut s'ha senyalitzat amb banderoles recuperables amb el distintiu de la Catigat, un material que ha confeccionat el centre especial de treball d’Aspros.