La marxa CatiGat passeja els esportistes pels paisatges del Pla d’Urgell

La quinzena edició de la convocatòria BTT ha comptat amb la participació de 800 ciclistes en les tres categories que enguany incloïa un pack familiar

Marxa CatiGat El Palau d'Anglesola ©JosepAPérez
photo_camera Marxa CatiGat El Palau d'Anglesola ©JosepAPérez

El Palau d’Anglesola ha sigut enguany el municipi amfitrió de la marxa cicloturística CatiGat del Pla d’Urgell, una iniciativa que va néixer fa quinze anys amb l’objectiu de fomentar l’activitat física, al mateix temps que pretenia donar a conèixer els paratges de la comarca.

Marxa CatiGat El Palau d'Anglesola ©Xavi Costa
Marxa CatiGat El Palau d'Anglesola ©Xavi Costa

Enguany s’han inscrit en la prova un total de 800 participants amb la novetat del paquet familiar que permetia un descompte en les inscripcions als col·lectius de més de tres membres. Segons els membres de l’organització es pretenia animar als grups familiars a gaudir de la matinal esportiva.

Marxa CatiGat Cal Sinén ©JosepAPérez
Marxa CatiGat Cal Sinén ©JosepAPérez

En  aquesta edició també hi han participat vint-i-quatre ciclistes amb discapacitat intel·lectual procedents dels  clubs d’Alba, L’Estel i Down Lleida. Tots han participat en la cursa de 45 quilòmetres, a excepció d’una parella que ho ha fet en la de 75. És el segon any que aquest col·lectiu participa en la marxa gràcies a la col·laboració  de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL).

Marxa CatiGat El Palau d'Anglesola ©JosepAPérez
Marxa CatiGat El Palau d'Anglesola ©JosepAPérez

Els participants han pogut triar entre els tres circuits proposats de 45, 75 i 105 quilòmetres passant pels 16 municipis de la comarca, i el recorregut familiar de 18 km. El Centre d’Interpretació Cal Sinén de l’estany d'Ivars i Vila-sana ha sigut la cruïlla dels dos circuits més complicats, que ha obligat els participants a gaudir d’un dels paratges naturals més atractius del Pla d’Urgell.

En el recorregut els participants podien entretenir-se buscant l’amagatall d’un bon nombre de pernils de cartó que l’organització amaga i que transforma en reals al final del recorregut

Segons expliquen els organitzadors un cop tots els municipis del Pla d'Urgell hagin participat en  la CatiGat es tornarà a iniciar el recorregut, que podria partir de Linyola, on va néixer la iniciativa.