El conseller David Mascort qualifica la Fira de Sant Josep de Mollerussa com “la més important del país”

El Govern complirà amb tots els compromisos adquirits en la taula de negociació, malgrat la convocatòria de les eleccions, es disposa d'una partida de 62 milions d'euros per als herbacis

 

El conseller Mascort clausura la Fira de Sant Josep ©JosepAPérez
photo_camera El conseller Mascort clausura la Fira de Sant Josep ©JosepAPérez

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha volgut deixar clar que malgrat que s'hagin convocat eleccions "nosaltres continuem governant". El conseller s'ha reunit amb representants del sector agrari i ramader després de presidir l'acte de cloenda de la Fira de Sant Josep de Mollerussa.

El conseller Mascort atén a un col·lectiu de pagesos i ramaders  ©JosepAPérez
El conseller Mascort atén a un col·lectiu de pagesos i ramaders ©JosepAPérez

Mascort assegurava que el departament està complint amb tots els compromisos acordats, "s'ha publicat l'ordre dels herbacis" i ja s'han rebut al voltant de 10.000 sol·licituds d'ajuts. A partir d'ara es faran les valoracions els més aviat possibles per començar a pagar. Segons el conseller es disposava d'una partida de 62 milions d'euros a la que s'afegirà la de l'olivera i la vinya. 

David Mascort ha presidit l'acte de cloenda Oficial de la cent cinquanta-unena  edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, certamen al qual ha qualificat de "la fira més important del país" de maquinària agrícola i ha destacat que "s'està consolidant com un dels referents del sud d'Europa".

Mascort també ha remarcat que cal fer valdre la feina de l'Ajuntament per la inversió que va fer l'any passat en el recinte firal i ha reafirmat el compromís del Govern de la Generalitat amb els "projectes de futur" de l'ens firal

El conseller Mascort clausura la Fira de Sant Josep ©JosepAPérez
El conseller Mascort clausura la Fira de Sant Josep ©JosepAPérez

L'alcalde de Mollerussa i president de la Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha acompanyat al conseller i ha fet balanç del certamen d'enguany en el qual "el 78% dels expositors ens l'any que ve i això és un indicador molt bo, ja que vol dir que la Fira continua avançant". L'alcalde de la capital del Pla d'Urgell també ha ressaltat que el 67% dels expositors han vist superades les seves expectatives de negoci i ha fet una menció especial al Saló de l'Automòbil, on s'espera que se superi la xifra de 5.048.000 euros de volum de negoci de l'any passat.

Enguany la Fira de Mollerussa ha estat visitada per prop de 138.000 persones les quals s'han repartit al llarg d'un Recinte Firal que ha tingut una superfície de 21.000 metres quadrats.

El conseller Mascort clausura la Fira de Sant Josep ©JosepAPérez
El conseller Mascort clausura la Fira de Sant Josep ©JosepAPérez

Pel que fa a la part més professional de la Fira, el programa de Jornades Tècniques, més de 2.000 persones han assistit a alguna de les disset sessions que s'han celebrat en el marc del certamen i en què han destacat el Fòrum Professional de Jardineria amb 200 participants, la Borsa Interpirinenca de Cereals amb prop de 400 i les diverses jornades tècniques dedicades a l'agricultura de precisió i la gestió hídrica en temps de sequera.

En un context de reivindicacions per part del sector agrari i ramader, enguany la Fira de Sant Josep de Mollerussa també ha servit d'altaveu per a sindicats i plataformes de pagesos, que han trobat en el certamen firal un espai on organitzar jornades tècniques, presentacions i rodes de premsa. A més, avui el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort ha mantingut una reunió amb sindicats i plataformes al Pavelló Firal per abordar els reptes del sector.