Una matinal lúdica i un concert d’Stabat Mater, actes de La Marató a Mollerussa

La jornada solidaria recupera el tradicional esmorzar de brasa, al qual s'hi sumarà una tòmbola solidaria, i es posa el repte de superar els 3.800 euros recaptats l’any 2022
Els promotors de La Marató a Mollerussa amb l'alcalde Marc Solsona portada ©JordiBonilla
photo_camera Els promotors de La Marató a Mollerussa amb l'alcalde Marc Solsona ©JordiBonilla

Un grup de voluntaris mollerussencs torna a impulsar els actes per La Marató de TV3, que tindrà lloc aquest diumenge 17 de desembre. Durant tot el matí el Pavelló del 125è Aniversari de Mollerussa acollirà diferents activitats per a tots els públics amb l’objectiu de superar la recaptació de 3.800 euros de l’any 2022 a la capital del Pla d’Urgell.

Cartell dels actes de La Marató de TV3 a Mollerussa

El portaveu dels voluntaris, Jordi Pérez, ha explicat que es tracta d’una “matinal solidaria, però sobretot participativa”. En aquest sentit, una cinquantena d’entitats i comerços s’han agrupat per fer la seva aportació a una tómbola solidaria que s’ha programat per primera vegada.

L’acte començarà a les 9:30 hores amb un esmorzar de brasa a càrrec de la Colla dels 50 del 1973

Pel que fa al programa, hi haurà actuacions de dansa, cultura popular amb bastons, sardanes i la batucada dels Tabalats, i les actuacions dels Dracs del Xarel·lo i I-Nuits, a més d’un castell inflable per als més petits.

Paral·lelament, l’Associació de la Música de Mollerussa ha organitzat pel mateix diumenge 17 de desembre el concert Nadales del Món a càrrec del cor Stabat Mater. El recital, que es farà a la capella del Col·legi El Carme, ja ha esdevingut un acte tradicional de l’entitat, que enguany destinarà els 10 euros de cada entrada a La Marató.

El cor Stabat Mater tornarà a protagonitzar el concert de Nadal de l'Associació de la Música de Mollerussa ©JordiBonilla
El cor Stabat Mater tornarà a protagonitzar el concert de Nadal de l'Associació de la Música de Mollerussa ©JordiBonilla

El membre del cor, Chema Tomás, ha explicat que es tracta “d’un concert estrictament de nadales”, a diferència d’anys anteriors. En aquest sentit, el programa comptarà amb nadales catalanes, basques, portugueses, occitanes i d’altres parts del globus. Dirigits per Dolors Ricart, el grup vocal interpretarà les peces a capella, piano i altres instruments com percussió o clarinet.

A més d’aquestes activitats, alguns clubs esportius han organitzat accions que se sumaran a la recaptació total del municipi. Cal recordar que el passat mes de setembre, la Colla dels 50 i més va representar l’espectacle Remember This?, els beneficis del qual també es destinen a La Marató de TV3.