Meritxell Gené i Uënsdei, entre els cinc guanyadors del concurs ‘Ri[t]mes’ de Mollerussa que musica Maria Mercè Marçal 

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

La cantautora lleidatana Meritxel Gené amb el poema Vuit de març i el grup Uënsdei amb Foravilers han estat escollits guanyadors de la primera edició del concurs Ri[t]mes, juntament amb el conjunt format per a l’ocasió per tres components del grup I-Nuits (Anna Bosch, Oriol Bosch i Jordi Navés), els quals han musicat també el poema Vuit de març. S’afegeixen a la llista de cinc guanyadors els cantautors Noel Luna, d’Amposta, amb Cançó de fer camí i Francesc Moran, de Lleida, amb Pasquins per a la revolta vegetal. Aquests cinc treballs formen part del total de tretze que han participat en aquest concurs impulsat per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila que en aquesta primera edició ret homenatge a la poetessa nascuda a Ivars d’Urgell, Maria Mercè Marçal i Serra.

El certamen, que té per objectiu promoure la música i la literatura del territori de parla catalana, compta com a membres del jurat amb la filla de la poetessa homenatjada, Heura Marçal; juntament amb Jordi Bonilla, com a representant de l’entitat Pla Sonor; Núria Vitó, professora de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa i Josep Miquel Varea, bibliotecari. Els cinc guanyadors rebran com a premi la participació en un concert que tindrà lloc el 22 d’abril del 2023 en el qual cada finalista tindrà 15 minuts en directe per donar-se a conèixer amb el repertori que vulguin, però que ha d’incloure la cançó premiada, una actuació que serà remunerada amb 200 euros a cada grup o solista premiat.

El premi també inclourà l’edició d’un disc col·lectiu amb les cançons premiades que es publicarà a les principals plataformes de reproducció musical. Així mateix, també es fixarà un cap de setmana per enregistrar un reportatge fotogràfic i audiovisual per a ús dels premiats i per accions promocionals per part de l’Ajuntament, un premi aquest que també compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.