Més de dues dècades premiant la compra d’un cotxe a les fires de Mollerussa

Foto: Marina Rúbies.

L’any 1998, Fira de Mollerussa va prendre la iniciativa de sortejar un milió de pessetes entre els compradors d’un automòbil en el marc del Saló de l’Automòbil de la, llavors, 126a Fira de Sant Josep; premi finançat conjuntament per l’ens firal i els expositors participants en el Saló i creat amb l’objectiu d’incentivar les vendes.

Aquest dimarts, el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha fet el lliurament d’aquest premi –ara de 6.000 euros– al guanyador de la darrera edició del certamen, el veí de Santa Margarida de Montbui, província de Barcelona, Jordi Morros. En Jordi va comprar un Renault model Captur a Autansa 3000 de Fondarella, on ha tingut lloc l’acte i que ha comptat també amb Josep Estudillo en representació de la firma.

La bona acollida d’aquest premi, que es porta a terme edició rere edició des de fa més de dues dècades, va portar l’ens firal a copiar-la, aquell mateix any 1998, en els dos certàmens de vehicles d’ocasió que organitza de forma anual. Així, van crear-se per a l'Autotrac i Autotardor, amb premis de mig milió a cadascuna.

En la seva darrera edició, al juny de l’any passat, el Saló de l’Automòbil va celebrar el seu 40è aniversari després que no es pogués fer el 2020 per la Covid-19. En aquesta passada convocatòria de l’espai, que s’ubica al Recinte de les Piscines i que l’any 2023 arribarà a la seva 25a convocatòria, va assolir la venda de 172 cotxes per una suma de gairebé 5 milions d’euros.

La Fira de Sant Josep i el Saló de l’Automòbil tornen enguany a la seva data habitual al mes de març i acolliran del 18 al 20 d’aquest mes de març la seva 149a i 41a edició, respectivament.