Miralcamp diu STOP a la violència de gènere amb quatre senyals liles permanents

Redacció | Foto: Ajuntament de Miralcamp

Amb motiu del dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, quatre senyals STOP de color lila passen a formar part del mobiliari urbà de Miralcamp. Els senyals, situats en quatre cruïlles principals de la vila, quedaran instal·lades de forma permanent com a senyal irrevocable de la lluita contra la violència de gènere. Aquesta acció dona continuïtat a la que va impulsar l'Ajuntament l'any passat en la mateixa data, quan va instal·lar uns bancs a l'entrada de l'edifici consistorial i un conjunt de jardineres dels colors de l'arc iris, bandera LGTBIQ+. “L'Ajuntament continuarà fent visible aquesta xacra de la societat mentre existeixi, ja que Miralcamp vol ser lliure de masclisme, com ho haurien de ser tots els municipis”, assegura la regidora de l’Àrea de la dona, Irene Soria. També, amb motiu del 8M, l'església del poble s'ha il·luminat de color lila fent ús del nou sistema instal·lat fa uns mesos, que permet canviar-ne el color d’una manera senzilla i eficient.

A més a més, per les pròximes setmanes, s'han programat un seguit d'activitats relacionades amb el feminisme, com la lectura i debat al voltant del llibre Animals ferits, de la periodista i tertuliana Elisenda Roca, que s'abordarà des del club de lectura miralcampí. Aquest és el primer llibre que l'autora escriu pel públic adult, i tracta la toxicitat en el marc de les relacions de parella, les múltiples personalitats que poden sorgir al llarg d'una convivència i la violència de gènere a través de components autobiogràfics que tenen gran capacitat de connectar amb els lectors. La novel·la alerta des d'una primera persona, gens victimista, sobre el masclisme i les relacions tòxiques, però també és un elogi a l'amistat.

Aquesta iniciativa del club de lectura amplia el catàleg de literatura feminista tractat pels miralcampins i miralcampines, que l'any passat van tractar Escrivim el futur amb tinta lila, de la Carme Forcadell, un testimoni sobre la lluita feminista que va portar a cap des de la presó, lloc on les dones són doblement víctimes.

En aquesta línia, la pròxima activitat prevista per la conscienciació i la lluita contra el masclisme serà la representació de l'obra El crim dels llençols blancs, de la companyia La Mayèutica, una acció teatral de denúnica al voltant dels crims contra les dones, que tindrà lloc el pròxim 2 d’abril al Casal Cultural Josep Maria Solé i Sabaté. L’obra té l’objectiu de produir un impacte visual i emocional per sensibilitzar en la prevenció de la violència i de trencar estereotips mostrant que el maltractament a les dones és una temàtica transversal. El crim dels llençols blancs ha estat recomanada pel Pacto de Estado contra la Violencia de Género.